Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Enka Pazarlama, Palfinger’in Türkiye distribütörü oldu
Enka Pazarlama, Palfinger’in Türkiye distribütörü oldu

Enka Pazarlama, araç üstü vinçler, tomruk, geri dönüşüm vinçleri başta olmak üzere geniş ürün hattı ile alanında dünya lideri olan Palfinger ile olan işbirliğini KOMATEK Fuarı’nda duyurdu.

1932’de kurulan ve günümüzde 18 farklı ülkedeki 32 tesiste üretilen ekipmanlarını dünya genelinde 130’u aşkın ülkede pazara sunan Palfinger’in ürün gamında araç üstü vinçler, geri dönüşüm vinçleri, endüstriyel tip vinçler, deniz uygulamasına, savunma sanayine, demiryolu inşaat ve taşımacılığına yönelik vinçler, araç üstü platformlar ve özel uygulama forkliftleri bulunuyor.

Palfinger ile görüşmelere yaklaşık 2 sene önce başladıklarını söyleyen Enka Pazarlama Pazarlamadan Sorumlu Direktör Arda Doğanay, yaşanan süreç hakkında şu bilgileri verdi: “Tanışma safhasından sonra Türkiye’de neler yapıyorlar ve yapmak istiyorlar gibi konularda diyaloglara başladık. Enka’daki farklı iş kollarının zenginliği, onların da kendi ürün yelpazesindeki zenginliğiyle çok iyi örtüşüyor. Palfinger’e baktığınız zaman senelik 1 milyar euro gibi ciroya sahip bir grup. Tüm bunları Enka’nın da satış ağının genişliği ve profesyonelliğiyle birleştirdiğimizde iyi bir ikili ortaya çıktı. Daha sonra bu düşüncelerimizi kendileriyle paylaştık. Dağınık olan yapıyı tek bir kanaldan yönetmelerinin daha avantajlı olacağını, Türkiye gibi dinamikleri yüksek olan bir pazarda Enka’nın onlara neler katabileceğini anlattık. Onlar da bize ürünlerini, farklılıklarını anlattılar. 2 senenin sonucunda KOMATEK Fuarı’nı Türkiye’deki lansman olarak tercih ettik. Ayrıca bunun öncesinde 3 etaplık satış eğitimlerimiz yapıldı. Mayıs ve Haziran ayında da satış ve satış sonrası eğitimlerimiz devam edecek. Böylece pazara hızlı ve kuvvetli bir markayla giriş yapacağız.”

“Bizim için bütünleyici bir ürün oldu”

Palfinger ile olan işbirliği kapsamında oluşturulacak satış organizasyonuyla ilgili bilgiler veren Arda Doğanay, inşaat grubuna yönelik olan araç üstü vinçlerin satış organizasyonunu mevcut vinç grubunun yürüteceğini kaydetti. Doğanay, şöyle devam etti: “Forklift grubumuzla nakliyeciler ve lojistik firmaları için uygun olan forklift organizasyonunu yürüteceğiz. Deniz uygulamaları için olan dizel motorlarımızla birlikte Palfinger’in liman vinçlerini de aynı gruba aldık. Savunma sanayine ve demiryollarına yönelik özel ekipmanların satışını kamu birimimiz destekleyecek. Geri dönüşüm vinçleriyle geri dönüşüm departmanımız ilgilenecek. Kiralama firmaları da ayrı bir segment oluşturacak. Dolayısıyla Enka’nın hemen hemen bütün iş kollarına bir görev düşüyor. Bir anlamda bizim için bütünleyici bir ürün oldu.”

Palfinger’in sektöründe her zaman ilk akla gelen markalardan biri olduğunu vurgulayan Arda Doğanay, rekabetin Enka ile birlikte canlanacağını söyleyerek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Enka, her girdiği rekabette pazara farklı bir boyut getirmiştir. Takip edilen ve örnek alınan bir kurum ve marka temsilcisi olmuştur. Dolayısıyla bu alanda yüzergezer durumdaki yerli rekabeti de belli bir disipline ve kaliteye ulaşacaktır. Belki müşteri de daha doğru tercih yapar hale gelecektir.”

“Doğru iş ortağı ile çalışmak bizim için çok önemli”

Türkiye’nin kendileri açısından potansiyeli itibarı çok önemli ve rekabet açısından oldukça zorlu bir ülke olduğunu belirten Palfinger Bölge Satış Müdürü Klaus Wieland, “Ülke coğrafi anlamda oldukça büyük, sadece İstanbul ve Ankara’dan da ibaret değil. Bu anlamda doğru bir iş ortağı ile çalışmamız büyük önem taşıyor. Başta inşaat, kirlama ve geri dönüşüm olmak üzere Enka ile hizmet verdiğimiz sektörlerimiz önemli ölçüde kesişiyor, onlar zaten bu işin içindeler. Satış ve servis anlamında da geniş ve güçlü bir ağa sahipler. Birlikte çalışacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Vinçlerin fabrikan demonte olarak geldiğini belirten Klaus Wieland montaj sürecinin önemini şöyle ifade etti: “Biz bir ekskavatör gibi tamamlanmış, kullanıma hazır bir ürün satmıyoruz. Vincin araç üzerine doğru şekilde montajı, ayarları ve kesin denge sağlanması güvenlik açısından çok önemli. Biz de bu sebeple işe ilk olarak eğitimlerle başlıyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina