Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - ENKA PAZARLAMA, YENİ VE YENİ GİBİ YENİLENEN ÜRÜNLERİYLE MARBLE İZMİR’DEYDİ
ENKA PAZARLAMA, YENİ VE YENİ GİBİ YENİLENEN ÜRÜNLERİYLE MARBLE İZMİR’DEYDİ

ENKA PAZARLAMA, YENİ VE YENİ GİBİ YENİLENEN ÜRÜNLERİYLE MARBLE İZMİR’DEYDİ

Yarım yüzyılı aşkın süredir Türkiye’nin madenlerinde, yollarında, inşaatlarında ve bu gibi daha birçok alanda katkısı olan Enka Pazarlama, 29. Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda distribütörü olduğu Hitachi iş makinalarının yanı sıra, TCM ve Heli marka forkliftlerini sergiledi.

Türkiye’de Stage V egzoz emisyon standartlarının yürürlüğe girdiği 2023 yılı itibariyle ürün yelpazesini tamamen yenileyen Enka Pazarlama, son model makinelerini mermer sektörünün beğenisine sunmaya bu yıl da devam etti. Firmanın standında, Hitachi’nin yeni seri Zaxis 490LCH-7 paletli ekskavatörünün yanı sıra, baştan aşağı yenilenmiş bir Hitachi ZW370 lastikli yükleyici yer aldı.

Zaxis 490LCH-7 ekskavatör, yeni tasarımı ve yeni operatör kabini ile dikkat çekti. Operasyonel anlamda da birçok yeni özelliğe sahip olan bu çevre dostu makinenin üretkenlik ve yakıt verimliliği açılasından önceki seriye kıyasla ciddi avantaj sağladığı belirtiliyor.

Yeni Hitachi’ler daha güçlü ve daha ekonomik

Enka Pazarlama’nın Pazarlama Müdürü Mert Fırat, mermer ocaklarında genellikle Hitachi’nin 40 ila 50 ton sınıfındaki ekskavatörlerinin tercih edildiğini belirterek, “Geçen yıl yeni seri Zaxis 370 LCH-7 modelimizi sergilemiştik. Bu yıl 50 tonu sergilemeyi uygun gördük. Çünkü kapasitesi büyüyen ocaklarda daha büyük makineler tercih ediliyor.

Bu yeni modelimiz hem daha güçlü olması hem de yeni teknolojisi sayesinde azalan yakıt maliyetleriyle müşterilerimizin beğenisi kazandı. Zaten tüm Hitachi iş makinelerinin ön plana vurguladığımız özellikleri yüksek performans ve düşük işletme maliyetleridir” ifadelerini kullandı.

Hitachi’nin yeni başlayan “Reman” (yenileştirme) programı hakkında da bilgiler veren Mert Fırat, “Standımızda sergilediğimiz müşterimize ait olan 2015 model Hitachi yükleyiciyi, ana şasisine kadar soyduktan sonra, motorundan şanzımanına, kovasından lastiğine kadar bütün komponentleriyle revize ederek müşterimize teslim ettik.

Böylece makinemizin ana şasisinin ne kadar sağlam olduğunu ortaya koymuş olduğumuz gibi, müşterimize de yeni makine almak yerine, daha ekonomik ve Enka’nın güvencesini kapsayan farklı bir çözüm sunmuş oluyoruz” dedi.

Mermer fabrikalarında lityum iyon forkliftler yaygınlaşıyor

Heli ve TCM marka forkliftleriyle müşterilerine, mermer fabrikalarında da çözüm sağladıklarını kaydeden Mert Fırat, bu alanda lityum iyon akülü ürünlere doğru evrilen kullanıcı tercihleri hakkında da şunları söyledi:

“Kapalı alanlarda kullanım ve artan iş güvenliği hassasiyeti, dizel yerine, akülü forkliftlere olan talebi arttırıyor. Biz de bu kapsamda müşterilerimize normal sulu akülü modellerimizin yanı sıra lityum iyon akülü forkliftlerimizi sunuyoruz. Tozlu ve ağır şartlara uygun donanımlarla getirdiğimiz lityum iyon akülü forkliftlerimiz, hızlı ve kolayca şarj edilebilme avantajıyla müşterilerimizin operasyonlarını kolaylaştırıyor.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina