Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Eylül ayında Türkiye’de sadece 227 adet iş makinesi satıldı
Eylül ayında Türkiye’de sadece 227 adet iş makinesi satıldı

Döviz, nakit ve faiz kıskacının iyice daraldığı Eylül ayında iş makinesi sektöründeki satışlar neredeyse durma noktasına geldi. 227 adetlik yeni iş makinesi satışı, maalesef sektör açısından bu ayı gelmiş geçmiş en kötüler arasına yazdırdı.

Türk Parası Kıymetini Koruma Kararı çerçevesinde dövizle borçlanmaya yönelik getirilen kısıtlamaların kapsamının tam olarak netleşmemesinin, sektördeki bu büyük daralmada etkili olduğu belirtiliyor. Görüştüğümüz sektör yetkilileri, aslında daha fazla sayıda makine satışının olduğunu, ancak finans bulmakta zorluk çektiklerini ifade ettiler. Leasing aracılığıyla makine finansmanında bir değişiklik olmadığının açıklanmasıyla birlikte sektörde bir nebze hareketlenme bekleniyor.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de 2018 yılı Eylül ayındaki yeni iş makinesi satışları geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 78,2 azalarak 227 adet olarak gerçekleşti. Böylece yılın ilk dokuz ayı genelindeki toplam makine satışları geçen yıla kıyasla yüzde 33,9 azalarak 5.750 adette kaldı.

İSDER’in (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tahmini pazar rakamlara göre, Eylül ayında Türkiye’deki forklift ve istif makinesi satışları geçen yıla kıyasla yüzde 44,7 azalarak 482 adede geriledi. Yılın ilk dokuz ayı genelindeki toplam satışlar ise geçen yıla kıyasla azalan bir ivmeyle yüzde 16,6 artarak 7.497 adet olarak gerçekleşti.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 80’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina