Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Goodyear’dan inşaat ve maden kamyonları için yeni lastikler
Goodyear’dan inşaat ve maden kamyonları için yeni lastikler

Goodyear’dan inşaat ve maden kamyonları için yeni lastikler

Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Goodyear, inşaat sektörüne yönelik yeni OMNITRAC serisi çeker ve ön aks lastikleri ile birlikte iş makineleri endüstrisi (OTR) için geliştirdiği en son ürünlerini ve çözümlerini Bauma Fuarı’nda tanıttı.

Goodyear’ın EMEA bölgesi OTR Genel Müdürü Octavian Velcan, pazardaki hemen hemen her makineye yönelik lastiklerle, inşaat endüstrisi için çok geniş lastik ve servis seçeneklerine sahip bir marka olduklarını belirterek, “Daha büyük yükler ve en zorlu çalışma koşulları ile mücadele etmek için yeni ve geliştirilmiş ürünler sunmaya devam ederken, sadece lastik tedarik etmek yeterli değildir. Bu nedenle, lastikle ilgili kazaları yüzde 85'e kadar azaltarak aracın çalışma süresini artırdığı kanıtlanmış, eksiksiz veri tabanına sahip proaktif bir çözüm paketi sunuyoruz” dedi.

Birinci kalite OTR lastiklerine olan talebin, madencilik ve inşaat operasyonlarının yanı sıra liman ve endüstriyel segmentlerdeki gelişmelere bağlı olarak dünya genelinde artmaya devam ettiğini ifade eden Goodyear Avrupa Ticari Lastikler Başkan Yardımcısı David Anckaert ise, “Operasyonlarımıza yaptığımız yatırımlar, artan talebe cevap vermemizi sağlıyor. Sahadaki müşterilerimizin günlük operasyonlarına daha iyi hizmet sunmamızı sağlayacak yüksek kaliteli ürün portföyümüz ile hem kamyonlar hem de iş makineleri için mobilite çözümleri sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni OMNITRAC Serisiyle optimum hasar direnci ve daha uzun hizmet ömrü

İlk defa Bauma’da sergilenen yeni Goodyear OMNITRAC S ve D karma servis lastikler, ağırlıklı olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren, asfaltlanmamış alanların zorlu koşullarıyla karşılaşan ancak ağırlıklı olarak yollarda çalışan damperli kamyonlar, beton mikserleri, beton pompaları, vb. araçlar için geliştirildi. Optimum hasar direnci ve daha uzun hizmet ömrü lastiğin temel avantajları olarak gösteriliyor. 3PMSF uyumluluğu, giderek daha da zorlaşan kış lastiği gereklilikleri açısından avantaj sağlıyor. Yeni DuraShield teknolojisine sahip olan OMNITRAC S ve D serisi, lastiğin gövdesinde oluşabilecek hasarlara karşı ekstra dayanıklılık ve kaplanabilirlik özelliğine sahip. Radyo frekansı tanımlama (RFID), lastik yönetimi ve izleme sistemlerine bağlantı ve tespit olanağı sağlıyor.

Yeni Goodyear TL-4A lastiği ise daha yüksek kapasiteli iş makinalarına olan talebin artışını karşılamak üzere belden kırmalı kaya kamyonları ve skreyperler için geliştirilmiştir. Çamurda ve yumuşak zemin koşullarında daha iyi çekiş gücü sağlayan yüksek diş derinliğine sahip olan lastik darbe dayanımını artırmak için yüksek gerilimli çelik kuşak paketine sahip, 33.25R29 ebadında iki versiyon olarak üretilmiş.

Goodyear’ın OTR lastik yönetim aracı olan EMTrack; diş derinliği, şişirme seviyeleri ve diğer göstergeler gibi kritik lastik verilerinin hızlı ve doğru bir şekilde toplanmasını sağlayarak lastik hizmet ömrünü iyileştirme, tahmin etme ve bütçeleme açısından yardımcı oluyor.

Şirket ayrıca off-road operatörlerine doğru ve gerçek zamanlı lastik izlemesi yapabilmeleri için Goodyear Proactive Solutions patentli Goodyear TPMS Heavy Duty tahmini analitik teknolojisini de paylaştı. Lastiklerin içine yerleştirilen TPMS sensörleri lastik basıncını ve sıcaklığını sürekli izliyor ve bu bilgileri yerleşik telematikler aracılığıyla verilerin analiz edildiği Goodyear sunucusuna iletiyor. Böylece operatörlere potansiyel sorunlar derhal bildiriliyor, lastik ömrünü tahmin etmek ve bakımı planlamak için veriler analiz ediliyor. OTR uygulamaları için TPMS Heavy Duty'nin bir başka avantajı da takip ve izleme olarak gösteriliyor. Bu dahili GPS fonksiyonu, filo yöneticilerinin makinelerin yerini tespit etmelerine ve izinsiz hareket ettirme veya hırsızlığa karşı korumalarına olanak veriyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina