Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Has Beton’un yeni makineleri Volvo’dan, finansmanı İş Leasing’ten
Has Beton’un yeni makineleri Volvo’dan, finansmanı İş Leasing’ten

İstanbul Cebeci bölgesinde 1996’dan beri faaliyet gösteren Has Beton, İSFALT, İSTON gibi kamu kuruluşları ve Betonsa, Nuh Beton gibi özel sektör firmalarına agrega temini sağlıyor. Hazır beton kanadında okullar, hastaneler gibi büyük projelerde yer alan firma, 30 yıllık Volvo mazisini İş Leasing aracılığıyla aldığı 3 adet lastikli yükleyiciyle tazeleyerek üretimi artırmak için yatırımlarını sürdürüyor.

Taş ocağı işletmeciliğinde ikinci kuşak olduklarını belirten Osman Kaptan ile neden Volvo ve İş Leasing’i tercih ettikleri konusunda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Üretim kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz?

Buradaki tesisimizde ayda 250-300 bin tonluk bir agrega üretimimiz var fakat kurduğumuz yeni tesisle birlikte üretimimiz 600 bin tona çıkacak. Hazır beton tarafında ayda 25 bin metreküp üretim gerçekleştiriyoruz. Üretim hacmimizin yüzde 20’sini asfalt, yüzde 80’ini beton oluşturuyor. Cebeci dışında Pınarhisar ve Kırklareli’nde de ocaklarımız bulunuyor. Burhaniye, Urla ve Aliağa’da ise ocak açma çalışmalarımız sürüyor. Standartlar neyse o ölçülerde üretim yapıyoruz. Kaliteli bir hizmet verdiğimizi düşünüyoruz. Bu hizmeti son teknoloji makine ekipmanlarla sağlıyoruz.

Ocağınızdaki taşın kalitesinden bahseder misiniz?

Cebeci kalkeri, İstanbul bölgesindeki en kaliteli malzemedir. Karadeniz ve Trakya’daki sahalar, nakliye maliyeti nedeniyle zor oluyor. İstanbul’un buradaki malzemeye çok ihtiyacı var ve bu bölgede daha iyi bir saha yok.

“Üretimi 2 katına çıkaracağız”

Kapasitenizi karşılayabilmek için nasıl bir makine parkınız bulunuyor?

Cebeci’deki tesisimizde ikisi L220H, biri L150H ve biri L150G olmak üzere 4 adet Volvo lastikli yükleyici çalışıyor. Ekskavatör olarak 1 adet EC700D ve 1 adet EC350D Volvo paletli ekskavatörün dışında 4 adet ekskavatör daha çalışıyor. Bunların dışında 2 adet delici, 30 adet damperli kamyon ve 2 adet sulama tankeri ocakta faaliyet gösteriyor. Konkasörlerimiz 110’luktu fakat şimdi 2 adet 140’lık tesis kurduk. Böylece üretimi 2 katına çıkaracağız.

Pınarhisar’daki ocakta ise 1 adet L150H lastikli yükleyici ve 1 adet EC350D paletli ekskavatör bulunuyor. Orada da 2 adet 110’luk konkasör tesisi mevcut.

Makineye kaliteli diyebilmeniz için o makinede sizce ne tür özellikler bulunmalı?

Piyasada artık kötü makine kalmadı. Yeni nesil makinelerin hepsi aynı özelliklere sahip bulunuyor. Birbirinden ayırt etmek yanlış olur fakat tercih etsek yine Volvo deriz.

“Daha büyük tonajlı makine, üretim ve maliyet açısından avantaj sağladı”

Neden Volvo?

Volvo ile 30 yıllık bir mazimiz var. İlk Volvo makinemizi 1986 yılında fuarda almıştık, 4480 yükleyici modeliydi. Volvo’nun bütün yükleyici serisini kullanma fırsatı bulduk. Ar-Ge çalışmalarını takip ediyoruz. Volvo iş makineleri, yakıt gideri konusunda ekonomik, operatöre konfor sunuyor ve çok arıza yapan bir marka değil. Önceden L180H kullanıyorduk, L220H’ye geçiş yaptık. Operatörlere makineyi sorduğumuzda neredeyse yarım gazla malzemeye girip kovayı doldurduklarını söylüyorlar. L220H, büyük olmasına rağmen fazla enerji harcamadan yüke rahat bir şekilde girdiği için daha az yakıt tüketiyor. 3 kovayla bir kamyonu doldurabiliyor. Dolayısıyla daha büyük tonajlı makine kullanmak üretim ve maliyet açısından avantaj sağladı. Ayrıca Ascendum Makina’nın makinelerinin arkasında durması da Volvo’yu tercih etmemizdeki diğer bir sebeptir. Hem maddi hem manevi bir memnuniyetimiz bulunuyor.

İş Leasing’in Volvo iş birliğiyle sunduğu çözümler

Son alımınızda İş Leasing ile bir çalışmanız oldu. İş Leasing size ne avantaj sağladı?

Leasingle yaklaşık 1 ay önce 2 adet L220H ve 1 adet L150H alımı yaptık. Leasing tercih etmemizin en büyük amacı KDV oranının yüzde 1 olmasıdır. Faiz oranları konusunda İş Leasing uygun bir teklif sundu. Ayrıca İş Bankası’nın yaygınlığı da tercih etmemizde önemli bir etken oldu. Bence her büyük firmanın, İş Bankası ile çalışması gerekiyor.

Piyasayı nasıl görüyorsunuz?

Yatırımlarımızı darbe girişiminden önce yapmaya başlamıştık. Piyasada bir nakit sıkıntısı var. Finansal anlamda bir tatsızlık olduğunu görüyoruz. Üretimde ve talepte bir daralma söz konusu değil.

Ascendum Makina Avrupa Yakası Bölge Satış Müdürü Arda Okay:

Has Beton’un Volvo ile olan birlikteliği yaklaşık 30 yıla dayanıyor. Ascendum Makina olarak en iyi seviyede müşteri memnuniyeti sağlamaya çalışıyoruz. Bu memnuniyeti sağladığımız için müşterimiz yoğunlukla Volvo markasını tercih ediyor. İş Leasing ile yaptığımız ortak çalışma bizim için de faydalı bir sonuç teşkil ediyor. Volvo ve İş Bankası, sektörlerinde en önemli firmaların başında geliyor. Volvo’nun gücünü arkamıza alarak ve İş Bankası’nın imkânlarından faydalanarak bu krediyi müşterilere tahsis ediyoruz.

Taş ocaklarında H serisinin avantajlarına gelecek olursak, Volvo ciddi anlamda Ar-Ge’ye yatırım yapıyor. Özellikle üretim-performans endeks değerleri çok ciddi başarılara ulaştı. Olabilecek maksimum düşük yakıt seviyesiyle maksimum seviyede üretimler sağlanabiliyor. Dolayısıyla müşteriler, artık büyük tonajlı makineleri tercih ediyor.

Nitekim bu bölgedeki üretim süreleri de belli, en kısa sürede rezervlerin açığa çıkması gerekiyor. Bunun için ağır tonajlı ekskavatörler ve yükleyiciler son birkaç yıldır ağırlıklı olarak tercih edilmeye başlandı. Volvo; motor, şanzıman ve diferansiyeli kendisi ürettiği için ciddi bir uyum ve serilik avantajı ortaya çıkıyor. Özellikle Cebeci bölgesindeki eğimler arttığı için makinelerimizde ekstra diferansiyel soğutucuları standart olarak sunuyoruz. Bu da eğimli yerlerde makinelerin diferansiyel ömürlerinin uzamasını sağlıyor.

İş Leasing Pazarlama Yetkilisi Çağdaş Altan:

Müşterilerimiz ve tüm paydaşlarımız nezdinde her zaman güvenilir iş ortağı olduğumuzu yaptığımız işlerle teyit ediyoruz. Müşterilerimize uygun tekliflerimizi, hızlı kredi süreci ve verimli bir operasyon ile tamamlıyoruz. Bu bağlamda Has Beton, Volvo marka 3 adet lastikli yükleyicisini finanse etmekten memnuniyet duyuyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina