Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Hidromek Alpha A8 ile yüzde 30 daha hızlı kanal kazısı
Hidromek Alpha A8 ile yüzde 30 daha hızlı kanal kazısı

Gaziantep merkezli Gediz İnşaat, il sınırları içerisinde kanal kazı ve elektrik altyapısı işlerinde faaliyet gösteriyor. Bunun dışında arazi temizleme işlerinde de uzmanlaşan firmanın makine parkında 2014 yılının Haziran ayında aldıkları 2 adet HMK 102 B Alpha A8 kazıcı yükleyici bulunuyor.

Alpha A8 paketinin diğer serilere kıyasla saatte ortalama 1 litrelik yakıt avantajının bulunduğunu dile getiren firma sahibi İsmail Eryiğit, makinede olan tüm özelliklerin, operatörlerin rahat ve verimli çalışabilmesi için birebir olduğunu belirtiyor. Yeni makine alımı söz konusu olduğunda Alpha Serisi’nden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Eryiğit, Hidromek’in dayanıklılığına güvenlerinin tam olduğunu ifade ediyor.

2002 yılında gittiği Japonya’da yaklaşık 1,5 yıl operatörlük yaptıktan sonra 2004 yılında ilk makinesini alan İsmail Eryiğit, Hidromek HMK 102 B Alpha A8 hakkındaki görüşlerini bizimle paylaştı.

Gediz İnşaat'ın Sahibi İsmail Eryiğit (sağda) ile Operatörler Burak Eryiğit, Halil Eryiğit ve Cuma Eryiğit

Gediz İnşaat’ın parkında Alpha Serisi dışında 3 adet Hidromek Maestro serisi kazıcı yükleyici ve 1 adet 2007 model HMK 220 LC paletli ekskavatör bulunuyor. İsmail Eryiğit, bugüne kadar toplamda 8 adet makine alımı yaptığını, makineleri yaklaşık 4 yılda bir değiştirdiklerini ve 4 yıl içerisinde makinelerin 15 bin saate yaklaştığını söylüyor.

“Hidromek 15 bin saat garanti verse de şaşırmam”

İsmail Eryiğit, iş makinesi tercih sebeplerindeki en önemli etkenleri şöyle sıralıyor: “İlk özellik makinenin dayanıklılığı ve her parçasının sağlam olmasıdır. Diğer markalardan vazgeçip Hidromek’i tercih etmemin sebebi de budur. 2007 yılında Hidromek almaya karar verdiğimde çok yönlü araştırmalar yaptım ve Hidromek markasının dayanıklılığına şahit oldum. Alpha Serisi’nden önceki aldığım makinelerde beni üzecek, işimi aksatacak hiçbir olay yaşamadım. Hidromek’i vazgeçilmez kılan sebeplerden bir diğeri de ülkemizin ürünü olmasıdır.”

Hidromek’in müşterilerine sunduğu 5 yıl/7.500 saat çelik konstrüksiyon garantisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Eryiğit, “Hidromek çelik konstrüksiyona 15 bin saat garanti verse de şaşırmam, güvenirim. Çünkü parçalara zarar gelmeyeceğinden eminim. O kadar ağır işlerde çalışmamıza rağmen bu zamana kadar bomu ne çatlattık ne de kırdık.”

Gediz İnşaat, servis konusunda bölgenin yetkili servisi olan ECM Makina ile çalışıyor. Servis konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren İsmail Eryiğit, ufak tefek problemler için servise başvurmadıklarını ancak makineye müdahale edemeyecek durumda oldukları zaman servisle çalıştıklarını söylüyor. Operatörlerden makinelerin periyodik bakımlarını kesinlikle aksatmadıklarını da ekliyor.

Pistonlu tip hidrolik pompa özelliğinin güce yansıması ve yakıt tasarrufu

2014 yılının Haziran ayında Alpha Serisi’yle tanışan Gediz İnşaat firma sahibi İsmail Eryiğit, A8 paketi tercih sebeplerini sorduğumuzda şunları söylüyor: “Alpha Serilerinde diğer serilere kıyasla yakıt sarfiyatının düşük olduğunu söylediler. Biz de makineyi denerken bu özelliği fark ettik. 1 depo yakıtla ortalama 25 saat çalışıyoruz. Bu da saatte 5,2 litre yakıt tüketimine tekabül ediyor. Tercih etmemizdeki bir diğer özellik de makinenin pistonlu tip hidrolik pompaya sahip olmasıdır. Kamyonla malzeme indirip kanal kapattığımızda Alpha Serisi’nin ne kadar güçlü olduğunu görüyoruz. Makineye gazı çok verirseniz yakıt tüketiminiz fazla olur. Önemli olan gaza yüklenmeden bu gücü alabilmektir. Pistonlu tip hidrolik pompa sayesinde gaza fazla basmadan yüksek güç alabiliyoruz.”

“Kanal kazı işlerinde hızımız yüzde 30 arttı”

Alpha Serisi makineler gelir gelmez makineyi 2-3 saat bizzat denediğini ifade eden İsmail Eryiğit, “Makine 1.200 devirde dâhi hızlı bir şekilde çalışıyor. Bunu dışarıdan bakan bir insan değil de makineyle çalışan bir insan fark edebilir. Aynı anda 3 hareketi birden rahatlıkla yapabiliyorsunuz ve dönüş açıları dar alanda çok daha rahat. Operatör kanala girdiğinde kovayla malzemeyi doldurması ve kaldırıp kamyona yüklemesi saniyelerle ölçülebilecek durumlar. Yeni makine alsam yine Alpha Serisi’ni tercih ederim. Çünkü kanal kazı işlerinde hızımız yüzde 30 oranında arttı.” diye konuşuyor.

Kabin konforu ve sarsıntısız yürüyüş sisteminin getirdiği avantajlar

Kabinin ne kadar konforlu olduğunu bir örnekle anlatan Eryiğit, A8 paketinin konfor avantajlarını şöyle açıklıyor: “Görev aldığımız bir işi yıl sonuna kadar bitirmek zorundaydık. Tatil günleri de dâhil olmak üzere 57 gün boyunca çalıştık. Ben makine alırken genelde full donanımlı almaya gayret gösteririm. Çünkü operatörlerin rahat ve verimli bir şekilde çalışmalarını istiyorum. Kabin diğer makinelere göre çok rahat, göstergeler ve joystickler daha kullanışlı. Normal şartlarda operatörün sağ eli sağ tarafta ön bomun levyesinde, sol eli direksiyonda olur. Bu esnada vites atması gerekir ama zorlanır. Bu zorlanmalardan dolayı sıkça arızalar yaşadık fakat makinede bulunan TIPSHIFT kontrolü sayesinde elini direksiyondan bırakmadan çalışabiliyorsun. Bu sistem çok mantıklı ve operatörler çok rahat ediyor.”

Ön bomda bulunan sarsıntısız yürüyüş sisteminin Maestrolar da dâhil olmak üzere tüm makinelerinde bulunduğunu anlatan İsmail Eryiğit, sistem olmadığı takdirde seyahat esnasında makinenin sürekli sallandığını fakat bu özellik sayesinde çok rahat ettiklerini belirtiyor ve şunları ekliyor: “Özellikle engebeli yollardan hiç yavaşlamadan geçmeye çalıştım ve kabinde hiçbir sarsıntı hissetmedim. Makineleri buradan ilçelere gönderiyorum ve ilçelerin en yakını 40 kilometre. Operatörler sarsıntısız yürüyüş özelliği sayesinde otomobil sürüyormuş gibi hissettiklerini söylüyorlar. Bunun dışında A8 paketinde standart olarak klima, ön arka joystick levye, uzar bom ve kırıcı hattı bulunuyor. “

Haberin videosunu https://www.youtube.com/watch?v=uB6USBS-lV4&list=UU_LU3oelTGj8CY2ZzUf50YA bağlantısından izleyebilirsiniz...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina