Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Hitachi ZW370-5B yükleyici Kar Doğaltaş’a güç kattı
Hitachi ZW370-5B yükleyici Kar Doğaltaş’a güç kattı

Hitachi ZW370-5B yükleyici Kar Doğaltaş’a güç kattı

Dünyaca ünlü Burdur Bejine hayat veren üreticilerden Kar Doğaltaş Madencilik, ocaklarında kullandığı Hitachi ekskavatör ve Kawasaki yükleyicilerden oluşan makine parkına bir adet Hitachi ZW370-5B lastikli yükleyici daha ekledi.

Gölet inşaatı, yol inşaatı ve arazi toplulaştırma alanlarında faaliyet gösteren Uysallar Şirketler Grubunun madencilik firması Kar Doğaltaş Madencilik, bundan yaklaşık 3 yıl önce devraldığı, yüksek rezerve sahip ocağında günde yaklaşık 1.000 ton üretim yapıyor ve bunun yarısını işlenmek üzere çevredeki mermer fabrikalarına sevk ediyor.

Maden Mühendisi Zafer Arıbaş, Burdur Bejinin dayanıklılığı, güçlü yalıtım özelliği ve iyi cila almasıyla sektörde öne çıktığını ve ebatlı ürünlerin Orta Doğu başta olmak üzere pek çok ülkeye ihraç edildiğini belirterek, “Arap ülkeleri çok sıcak ülkeler, binalarının dış cephelerini bu malzemeyle kaplayarak çok iyi yalıtım elde ediyorlar. İhracatımızda Hindistan, Ürdün ve Mısır ağırlık kazanıyor” dedi.

2 makineyle yapılacak işi tek makineyle yapıyoruz

Ocakta çıkardıkları taşların en küçüğünün 12-13 ton, en büyüklerinin ise 25-30 ton ağırlığında olduğunu belirten Zafer Arıbaş, “Bu sebeple makinelerimiz ne kadar güçlü olursa, üretim kapasitemiz o kadar artıyor. Bu bağlamda yeni yükleyicimiz Hitachi ZW370-5B bize ekstra güç kattı. Normalde iki makineyle yapılacak işi tek makineyle yaptığımız zamanlar oluyor. Operatörlerimiz makinenin kullanımında son derece memnun. Biz de gerek fiyat/performans gerekse yakıt/performans anlamında Hitachi makinelerimizden gayet memnunuz” ifadelerini kullandı.

Zafer Arıbaş, ocaklarının merkeze uzak bir konumda olmasına rağmen ihtiyaç duydukları zaman Enka’dan servis ve yedek parça desteği alabildiklerini belirterek, bölgede Enka’nın çok sayıda makinesinin çalışıyor olmasının bu anlamda kendilerine avantaj sağladığını söyledi. Sektördeki 20 yıla varan geçmişinde farklı marka iş makineleriyle çalıştığını, bununla birlikte memnuniyetleri çerçevesinde son 3 yıldır Hitachi’yi tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina