Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - HİDROMEK 41 yaşında
HİDROMEK 41 yaşında

HİDROMEK 41 yaşında

Dünya çapında tanınan iş makinesi üreticisi HİDROMEK, başarılarla geçen kırk yılı geride bıraktı. Kurulduğu günden bu yana sektöre pek çok yenilik getiren HİDROMEK, 41. yılında da iş makineleri sektöründe ilklere imza atarak emin adımlarla ilerliyor.

1978 yılında Makine Yüksek Mühendisi Hasan Basri Bozkurt tarafından Ankara’da kurulan HİDROMEK, faaliyet gösterdiği iş makineleri sektöründe geride bıraktığı 40 yıl boyunca yeni ürün geliştirme konusundaki çalışmalarını aralıksız sürdürdü. HİDROMEK, geçen zaman içerisinde ürün gamını müşterilerinin iş yapma sürecinde ihtiyacı olan birçok ekipmanı sağlayacak hale getirdi ve küresel ölçekte sektöre yenilikler kazandırdı.

Dünyada bir ilki gerçekleştiriyor

Tarım traktörlerini inşaat sektöründe kullanıma uygun hale getiren kazıcı ve yükleyici ataşmanların üretimi ile serüvenine başlayan HİDROMEK, 41 yıl sonra bugün, dünyada üretilen ilk lastik tekerlekli yüzde yüz elektrikli ekskavatörünü üretmeye başlıyor. Dördü Ankara’da, biri İzmir’de, biri de Tayland’da olmak üzere altı üretim tesisinde kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, lastikli yükleyici, motor greyder ve toprak silindiri üretimi yapan HİDROMEK, komponent fabrikasında şanzıman, aks ve hidrolik redüktör gibi ana komponentlerin üretimini de büyük ölçüde kendi bünyesinde yapıyor.

Yenilikçi ürünleri ile öne çıkıyor

Türkiye’nin sayılı taşıt tasarım stüdyolarından birine sahip olan HİDROMEK’in şu an aralarında Red Dot Best of the Best, Automotive Brand Contest, If Design, German Design ve Good Design gibi toplam 17 adet uluslararası prestije sahip tasarım ödülü bulunuyor. Yıllardır iş makineleri sektörünün en çok tercih edilen markası olan HİDROMEK, bu başarısını İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan verilerine göre Türkiye’de son 10 yıldır kazıcı yükleyici, son 7 yıldır hidrolik ekskavatör ve ilk kez motor greyder satışlarında pazar lideri olarak kanıtlıyor. Türkiye’yi tüm dünyada temsil eden HİDROMEK’in yurt dışında ise Kuzey Amerika dışında tüm kıtalara ihracatı bulunuyor ve 100’den fazla ülkede 45 binin üzerinde iş makinesi çalışıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina