Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - HİDROMEK sektörde en fazla AR-GE harcaması yapan firma oldu
HİDROMEK sektörde en fazla AR-GE harcaması yapan firma oldu

HİDROMEK sektörde en fazla AR-GE harcaması yapan firma oldu

Turkishtime isimli ekonomi ve iş dünyası portalı tarafından her yıl yayınlanan ve Türkiye’nin en çok AR-GE harcaması yapan şirketlerinin sıralandığı “AR-GE 250 Araştırması” açıklandı. Araştırmaya göre HİDROMEK, “2021 yılı AR-GE harcamalarına göre en büyük 250 şirket” sıralamasında 40’ıncı olurken, makine ve aksamları sektöründe en fazla AR-GE harcaması yapan şirket oldu.

Araştırma kapsamında HİDROMEK, AR-GE merkezinde yürütülen proje sayısına göre 14’üncü, AR-GE merkezinde çalışan toplam personel sayısına göre 26’ncı ve AR-GE merkezinde çalışan yüksek lisans ve doktora personel sayısına göre ise ilk 50 şirket arasında 42’nci oldu.

Ürün yelpazesini genişletiyor

Türkiye’de iş ve inşaat makineleri sektörünün ilk AR-GE merkezinin kurucusu olan HİDROMEK, bugün bünyesindeki 2 adet AR-GE merkezi ile TÜBİTAK destekli projeler ile üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarına devam ediyor.

İş makinesi üretimi alanındaki tecrübesini, AR-GE gücü ile birleştirerek ürün yelpazesini genişleten HİDROMEK, en son midi paletli ekskavatörü ve mini paletli kazıcı yükleyiciyi ürün gamına ekledi. Dünyada üretilen ilk lastik tekerlekli yüzde 100 elektrikli ekskavatör HICON 7W’yi geliştiren HİDROMEK, ek olarak, yarı otonom, elektrikli ve hibrit makineler için de AR-GE faaliyetlerini sürdürüyor.

Uluslararası AR-GE projesinde HİDROMEK imzası

HİDROMEK, AR-GE gücü ile, Avrupa Birliği Ufuk Avrupa Programı (Horizon Europe) kapsamında desteklenmeye hak kazanan BEEYONDERS projesinde de Türkiye’den tek katılımcı olarak yer alıyor. Avrupa inşaat sektörünün karşılaştığı sorunlara teknolojik çözümler üretilmesini hedefleyen proje kapsamında HİDROMEK otonom ve uzaktan kumandalı HMK 635 WL lastikli yükleyici geliştirecek.

“Yeni ve teknolojik ürünler kazandırıyoruz”

HİDROMEK AR-GE Teknik Destek Yöneticisi Aykut Dilden, “Her geçen gün daha da büyüyen AR-GE gücümüz ile ulusal ve uluslararası projelerde yer alıyor, sektörümüze yeni, güçlü ve teknolojik ürünler kazandırmaya devam ediyoruz. 2021 yılında sektörümüzün en fazla AR-GE harcaması yapan firması olduğumuzu büyük bir mutluluk ile öğrendik. Şimdi olduğu gibi, ilerleyen yıllarda da AR-GE faaliyetlerimizi, çalışmalarımızın merkezinde tutarak tüm hızımızla sürdüreceğiz” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina