Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nde son tabliye yerleştirildi
İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nde son tabliye yerleştirildi

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı 4. köprüsü olacağı belirtilen İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nde son tabliye törenle yerleştirildi. Otoyol İşletme ve Yatırım A.Ş. tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun en önemli ayağı olduğu ifade edilen köprünün ismi Osman Gazi olarak açıklandı. Törende ayrıca otoyolun Yalova Altınova-Bursa Gemlik kesiminin de açılışı gerçekleştirildi.

Yalova Altınova’da düzenlenen törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarihi olarak adlandırdığı projede son adımı attıklarını belirterek, körfezin iki yakasını birleştirdiklerini, köprü faaliyete geçirildiğinde 2 bin 682 kilometrenin 6 dakikada geçileceğini kaydetti. Gebze’den Gemlik’e kadar olan 13 kilometrelik kesimin de Mayıs ayında açılacağını vurgulayan Davutoğlu, otoyolun tamamı hizmete alındığında İstanbul’dan İzmir’e 3,5 saatte gidileceğini söyledi. Başbakan, İstanbul 3. Boğaz Köprüsü’nün de Ağustos ayında faaliyete alınacağını bildirdi.

Temeli 2013’te atılan, 384 kilometre otoyol ve 40 kilometre bağlantı yoluyla toplamda 433 kilometre uzunluğunda hayata geçirilen projenin en önemli halkası durumundaki köprü, 252 metre kule yüksekliği, 35,93 metrelik tabliye genişliği, bin 550 metre orta açıklığıyla toplamda 2 bin 682 metre uzunluğa sahip bulunuyor. Köprünün kuzey ve güney ankraj bloklarının yüzde 99,5’inin tamamlandığı ifade ediliyor.

Yapım aşamasından görüntüler:

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina