Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - İMDER ve İSDER, firmalarımızı küresel rekabete hazırlıyor
İMDER ve İSDER, firmalarımızı küresel rekabete hazırlıyor

İMDER ve İSDER, firmalarımızı küresel rekabete hazırlıyor

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Ticaret Bakanlığı desteğiyle Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi’ni yürütüyor. Birincisinin başarıyla tamamlanmasının ardından ikincisi başlatılan proje kapsamında katılımcı firmalara ‘Stratejik Yönetim Eğitimi’ verildi.

3-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen eğitim ile firmalara sektörel, konjonktürel ve finansal risklere karşı hazırlıklı olmalarını sağlayacak doğru analiz yöntemleri ile stratejiler geliştirmeleri ve bu stratejileri firma hedefleri ile ilişkilendirme kabiliyeti kazandırılması hedeflendi. Kurum kültürü bilinci oluşturulmasını da amaçlayan eğitim süresince firmalara örnekler ve uygulamalarla ‘Stratejik Yönetim’ konusu bütüncül bir şekilde aktarıldı.

Projeye katılan üye firmalar ihracat paylarını arttırdı

İhracata yeni başlamış veya mevcut ihracat kapasitesini geliştirmek isteyen firmalara UR-GE projeleri kapsamında istihdamdan eğitime, yurtdışı pazarlamadan tanıtım faaliyetlerine kadar birçok konuda avantajlar sunuluyor. Proje ile üretim yapan firmaların alt yapısı geliştirilerek, dünya piyasalarındaki rekabete hazır hale gelmelerine destek sağlamak amaçlanıyor.

İMDER ve İSDER tarafından yürütülen projede, firmaların ihracata yönelik gerçekleştirecekleri faaliyetlerin yüzde 75’i Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor. UR-GE Projesi’nin birincisi 2017 yılında başarıyla tamamlandı. Projeye katılan üye firmalar ihracat paylarını artırdı, farklı coğrafyalarda yeni iş birliklerine imza atıp, ortaklıklar kurdu ve yurtdışı bayiliği açtı.

İlk projeden memnun ayrılan üye firmaların da desteğiyle ikinci UR-GE Projesi hız kesmeden başladı. İMDER ve İSDER, 2’nci UR-GE Projesi’nde gücüne güç katarak projenin üye sayısını 12’ye çıkardı. 3 yıllık proje süresince, ortak hedef pazarlara yönelik yurtdışı faaliyetleri gerçekleştirilecek, yurtdışından sektörel satın alma heyetleri Türkiye’ye davet edilecek ve UR-GE üyeleri ile heyet arasında B2B iş görüşmeleri sağlanacak organizasyonlar düzenlenecek.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina