Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - İnşaat sektörü düşük talep ve finansman sorunlarıyla mücadele ediyor
İnşaat sektörü düşük talep ve finansman sorunlarıyla mücadele ediyor

İnşaat sektörü düşük talep ve finansman sorunlarıyla mücadele ediyor

İnşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ‘Hazır Beton Endeksi’ 2019 Mart Ayı Raporu açıklandı.

İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve aynı zamanda üretiminden sonra hızlı bir süre içerisinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili bu endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını ortaya koyan önemli göstergeler arasında yer alıyor.

Rapordaki bütün endekslerin eşik değerin altında olmasının, inşaat ve bağlantılı sektörlerde hareketliliğin düşük olduğunu ve inşaat faaliyetlerinde canlanma beklentisinin zayıf olduğunu ortaya koyduğu vurgulandı. Güven Endeksi’nin en düşük endeks olmasının ise inşaat sektörüne yönelik tedbirlerin istenilen etkiyi oluşturmakta yetersiz kaldığı belirtildi.

Raporu değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, inşaat ve bağlantılı sektörlerde hareketliliğin düşük olduğunu, özellikle düşük talep ve finansmana erişim sorunu çözülmeden sektörde düzelmenin oldukça zor olacağını ifade etti. Hükûmetin son açıkladığı Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüş Adımlarını değerlendiren Yavuz Işık, sorunlu varlıkların kurulacak olan Gayrimenkul Fonu ile yönetilmesinin inşaat sektöründeki sorunların çözülmesine yönelik önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina