Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - İş makinesi satışlarında yıllar sonra gelen hızlı artış
İş makinesi satışlarında yıllar sonra gelen hızlı artış

İş makinesi satışlarında yıllar sonra gelen hızlı artış

1 Haziran 2020 tarihi itibariyle koronavirüs kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması ve devletin ekonominin yeniden canlanmasına yönelik aldığı tedbirler çerçevesinde başta otomotiv ve konut sektörlerinde yaşanan canlanma, iş makineleri sektörüne de yansıdı. Önceki yıla kıyasla Türkiye’deki iş makinesi satışları haziran ayında %286,5 ve istif makinesi satışları %111,6 arttı.

763 adet iş makinesinin satıldığı 2018 yılı mayıs ayından bu yana ciddi oranda daralan ve bugüne kadar 300 adet bandını aşamayan Türkiye iş makineleri pazarında, geçtiğimiz haziran ayı içerisinde 657 adet yeni makine satıldı.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre, Türkiye’de haziran ayı içerisinde iş makinesi satışları önceki yılın aynı ayına kıyasla %286,5 artarak 657 adede ulaştı. İlk 6 ay genelindeki satışların toplamı ise %75,4 artışla 2.121 adet olarak gerçekleşti.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) tahmini rakamlarına göre haziran ayında Türkiye’de satılan depo ve istif makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla %111,6 artarak 694 adede ulaştı. Böylece ilk 6 aydaki toplam satış miktarı %20,6 artarak 3.431 adet oldu.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina