Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - İŞ MAKİNELERİ SEKTÖRÜNDE 2020’DEN AKILDA KALANLAR
İŞ MAKİNELERİ SEKTÖRÜNDE 2020’DEN AKILDA KALANLAR

İŞ MAKİNELERİ SEKTÖRÜNDE 2020’DEN AKILDA KALANLAR

Covid-19 salgını gölgesinde geçen 2020 yılında Türkiye ve dünya iş makineleri sektöründe yaşanan önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İş makineleri sektörü 2020’ye umutlu başladı

2018’de başlayan sert daralmanın etkisinden 2019 boyunca çıkamayan Türkiye iş makineleri sektörü, aralık ayında gelen satışlarla moral buldu. Buna rağmen ulusal pazar 2018’e kıyasla yüzde 54,4 azalarak 3.029 adet oldu.

Case ve New Holland kazıcı yükleyiciler artık Ankara’da üretiliyor

Koç Holding ve CNH Industrial’ın ortaklığı olan TürkTraktör, Ankara’da bulunan fabrikasına gerçekleştirdiği yatırımla Case ve New Holland markalı kazıcı yükleyici iş makinelerini Türkiye’de üretmeye başladı.

Liebherr, Türkiye’deki yeni merkeziyle hizmet desteğini güçlendirdi

Liebherr Makine Ltd. Şti., İstanbul Tuzla’daki yeni merkezini faaliyete geçirdi. Toplam 17 bin metrekare alan üzerine kurulan yeni Orhanlı Merkez Binası’nda 5 bin metrekarelik kapalı servis ve depo alanı bulunuyor.

Yeni A-Serisi Hyundai makinelere yeni görünüm

Koreli iş makineleri üreticisi Hyundai, yepyeni bir dış görünüme de sahip olan A Serisi makinelerini Belçika’da düzenlediği bayi konferansında ilk kez gözler önüne serdi.

İlk elektrikli Volvo kompakt yükleyici sessiz sedasız şantiyede

Volvo İş Makinelerinin ilk elektrikli kompakt yükleyicisi L25’i dünya genelinde test eden ilk firma, Almanya’nın Konz şehrindeki üretim tesisine 30 dakikalık mesafede faaliyet gösteren fidecilik ve peyzaj firması Leick Baumschulen oldu.

SSAB’den daha güçlü ve hafif kaldırma ekipmanları için Strenx® 1100 Plus

Yüksek dayanımlı çelik uzmanı SSAB, daha uzağa erişebilen, daha ağır yükler taşıyabilen ve yakıt tasarrufu sağlayan hafif ve güçlü kaldırma ekipmanları için ideal bir performans çeliği olan yeni Strenx® 1100 Plus’ı Türkiye pazarına sundu.

Caterpillar’ın 2019 cirosu 53,8 milyar dolar oldu

Caterpillar, 2019 yılı son 3 aylık dönemindeki gelirlerinin önceki yıla kıyasla %8 azalarak 13,1 milyar dolar, yıl genelindeki gelirlerinin ise %2 azalarak 53,8 milyar dolar gerçekleştiğini açıkladı.

Ford Trucks, Batı Avrupa’da İspanya ve Portekiz’in ardından İtalya pazarında

Eskişehir’de Türk mühendislerinin emekleri ile üretilen ve 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödülünün sahibi olan çekicisi F-MAX ile küresel büyüme planlarında yeni bir sayfa açan Ford Trucks, İtalya pazarına yeni distribütörü F-Trucks Italia ile gireceğini duyurdu.

HİDROMEK tasarım ödüllerine bir yenisini daha ekledi

Yüzde yüz 100 elektrikli HİCON 7W lastikli ekskavatör, dünyanın en seçkin tasarım yarışmalarından German Design’da ‘Winner’ ödülüne layık görüldü.

İMDER Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Merih Özgen seçildi

Kurulduğu 2002 yılından bu yana ulusal ve uluslararası platformlarda Türkiye iş makinaları sektörünün geleceği ve gelişimi için aktif çalışmalar gerçekleştiren Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER), 10’nuncu dönem yeni Yönetim Kurulu’nu belirledi.

JCB 750.000’inci kazıcı yükleyicisini üretti

Şirketin tarihinde önemli bir kilometre taşı olan makine, ilk kazıcı yükleyicinin bundan 70 yıl önce üretildiği Staffordshire'daki Rocester fabrikasında üretim bandından indi.

Türkiye ağır vasıta, treyler ve üst yapı sektörleri tek ses oldu

TREDER, TAİD ve ARÜSDER iş birliğiyle düzenlenen ‘Türkiye Ağır Vasıta, Treyler ve Üstyapı Zirvesi’, 11 Şubat’ta Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Hotel’de gerçekleştirildi.

Volvo’nun elektrikli makineleri internet üzerinden siparişe açıldı

Volvo İş Makineleri, Volvo Group bünyesinde bir ilke imza atarak, yeni elektrikli kompakt iş makineleri için müşterilerin internet ortamında ön sipariş verilebilmesini sağlayacak e-ticaret uygulaması tanıttı.

Caterpillar global operatör yarışması sonuçlandı

30 ülkeden 10.000’e yakın operatörün katıldığı global Caterpillar operatör yarışmasının finali, ABD Las Vegas’taki CONEXPO Fuarı esnasında gerçekleştirildi. Yarışmayı Kanada’dan Jaus Neigum birinci olarak tamamlarken, İrlanda’dan Thomas Murphy ikinci, Almanya’dan Sebastian Behr ise üçüncü oldu.

Cummins ile Hyundai iş birliğinin kapsamı genişledi

İki firma arasında 30 yılı aşkın bir süredir devam eden stratejik iş birliğinin yeni adımı çerçevesinde Cummins; 3,8 litreden 12 litreye kadar hacimdeki motor sınıfında Hyundai’nin tek tedarikçisi olacak.

ELS Lift’in İngiltere distribütörü Alfa Access Service oldu

Küresel çaptaki bayi ağını her geçen gün genişleten ELS Lift, İngiltere’de 10 yılı aşkın bir süredir bu alanda faaliyet gösteren Alfa Access Service ile tüm makine satış ve servis hizmetlerini kapsayan distribütörlük sözleşmesi imzaladı.

Mermer sektörünün zirvesi Marble İzmir 2020 gerçekleştirilemedi

Mermer sektörünün dünya genelindeki en önemli üç fuarı arasında gösterilen ve iş makineleri sektörünün de önemli bir hizmet sağlayıcı olarak katıldığı geleneksel Marble İzmir 2020, artan Corona virüsü tehdidi sebebiyle önce ertelendi, sonra iptal edildi.

Otonom Cat kamyonlar madenlerde 2 milyar ton taşıdı

Madenlerde çalışan dev kaya kamyonlarının otonom olarak çalışabilmesi amacıyla Caterpillar tarafından geliştirilen Cat® MineStar™ Command sistemiyle bugüne kadar taşınan malzeme miktarı 2 milyar tonu aştı. Kamyonların kat ettiği yol mesafesi ise 67,6 milyon kilometreye ulaştı.

Çin iş makineleri pazarında koronavirüs’ten sonra hızlı yükseliş

Küresel koronavirüs salgınının ilk olarak ortaya çıktığı Çin’deki iş makinesi üreticilerinin mart ayındaki ekskavatör satışları, geçen yılın aynı ayına kıyasla %11,6 artarak 49.408 adetlik rekor seviyeye ulaştı. Satışların sadece 2.798 adedinin yurtdışı pazarlara ihraç edildiği belirtildi.

Borusan Cat online satış kanalı Parts.cat.com’u tanıttı

Caterpillar iş makinesi sahipleri, Borusan Cat’in hızlı ve güvenli online satış kanalı Parts.Cat.Com web sayfası üzerinden sipariş edecekleri yedek parçaları istedikleri adrese ve ücretsiz kargo seçeneğiyle, dışarı çıkmak zorunda kalmadan teslim alabiliyor.

İş makinelerine ek gümrük vergisi getirildi

Resmî Gazete'nin 20 Mayıs 2020 tarihli sayısında yayımlanan, 2565 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararına göre iş ve tarım makinelerinin de aralarında bulunduğu 800’den fazla ürünün Türkiye’ye ithalatında artık ilave vergi uygulanıyor.

HİDROMEK, 7’nci kez dünyanın en büyük üreticileri arasında

HİDROMEK, KHL Group tarafından her yıl hazırlanan ve uluslararası arenada en büyük iş hacmine sahip iş makineleri üreticilerinin sıralandığı “Yellow Table” listesinde bir kez daha yerini aldı.

Hasel, Hyundai İş Makinelerinin Türkiye distribütörü oldu

Türkiye pazarının önemli oyuncuları arasında yer almakla birlikte bir süredir temsil edilmeyen Hyundai İş Makinelerinin yeni distribütörü Hasel İş Makinaları A.Ş. oldu.

XCMG’nin elektrikli ekskavatörünü Cummins güçlendirdi

Cummins ve dünyanın en büyük dördüncü iş makineleri üreticisi XCMG, yeni 3,5 tonluk elektrikli ekskavatörde teknolojilerini bir araya getirdiler.

Doosan Infracore akıllı inşaat çözümü XiteCloud’ı tanıttı

XiteCloud, şirketin 2019 yılında ilk kez tanıttığı, tüm inşaat sürecini kapsayan entegre insansız ve otomatik kontrol çözümü olan Concept-X'in ticarileştirilmesine yönelik ilk adım olarak gösteriliyor.

Otonom Volvo TA15 yük taşıyıcıya Red Dot tasarım ödülü

Volvo Autonomous Solutions'ın TARA otonom taşıma çözümünün bir parçası olan TA15 model akülü taşıyıcı, dünyanın en prestijli endüstriyel tasarım ödüllerinden Red Dot’a layık görüldü.

HİDROMEK’in güçlü ve dinamik toprak silindirleri sahada

Yüksek performans, verimlilik, çok yönlü kullanım, operatör konforu ve güvenliği özellikleriyle dikkat çeken yeni HMK 110 CS ve HMK 130 CS model toprak silindirleri Türkiye pazarına sunuldu.

Sany’den akıllı madenciliğe yönelik kararlı adımlar

Akıllı madenciliğin fırsatlarına odaklanan SANY Heavy Equipment tarafından haziran ayında yapılan test çalışmalarında, iki adet elektrik tahrikli insansız SKT90E model geniş damperli madencilik kamyonu, tehlikeli koşullar altında çalışan operatörlerin yerine görev alarak, 5G kontrollü ekskavatör ile koordinasyonlu şekilde daha güvenli ve daha verimli bir insansız çalışma modelini başarıyla gerçekleştirdi.

JCB’den ilk hidrojen yakıtlı ekskavatör

JCB tarafından geliştirilen hidrojen yakıt hücreli, 20 ton çalışma ağırlığındaki 220X model prototip paletli ekskavatör, bir taş ocağında 12 aydan uzun bir süredir zorlu testlerden geçiriliyor.

Borusan Cat’e Kazakistan için 25 milyon dolar ek finansman

Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Uzak Doğu Rusya’da da iş makineleri alanında faaliyetlerini sürdüren Borusan Cat, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Kazakistan operasyonlarında işletme sermayesi olarak kullanmak üzere 25 milyon dolar değerinde bir kredi anlaşması gerçekleştirdi.

Hitachi ZW 370 Türkiye’nin mermer ocakları için hazır

Enka Pazarlama, başta madenler ve dekapaj sahaları olmak üzere, Hitachi ekskavatörlerle Türkiye pazarında sağladığı başarıyı, 2020 yılının ikinci yarısı itibariyle pazara sunulan ZW370 ile şimdi yükleyicilerle de güçlendirmeyi hedefliyor.

Temsa İş Makinaları, İstanbul’da Platinum Used Showroom’u açtı

Tüm iş alanlarını destekleyecek şekilde ikinci el organizasyonunu yapılandırmaya devam eden Temsa İş Makinaları, ağustos ayında ikinci el iş makinaları showroomu Platinum Used’u İstanbul Sancaktepe’de açtı.

HİDROMEK yeni nesil H4 serisi ekskavatörlerini tanıttı

HİDROMEK, dayanıklılığı ve seriliği ile ön plana çıkan yeni H4 Serisi ekskavatörlerini pazara sundu. H4 Serisi ekskavatörlerin, sergilediği üstün performansı ve her detayı özel olarak tasarlanmış ergonomik kabiniyle kullanıcısı için eşsiz bir deneyim sunduğu vurgulandı.

Yeni Nesil Cat mini ekskavatörler ekim ayında pazara sunuldu

Sektörde ses getirecek yeniliklerle birlikte kullanıcılara performans, operatör konforu, servis kolaylığı ve işletme maliyetleri anlamında önemli avantajlar sunduğu vurgulanan yeni seride 1 ila 3 ton çalışma aralığında 5 model bulunuyor: 301.5, 301.6, 301.7, 301.8 ve 302.

Yeni Cat® Kazıcı Yükleyiciler Türkiye’de

Borusan Cat tarafından Türkiye pazarına da sunulan bu yeni seride, kullanıcıların farklılaşan ihtiyaç ve önceliklerine uygun olarak geliştirilen ön tekeri küçük 428 ve 432 modellerinin yanı sıra, dört büyük eşit tekere sahip 434 ve 444 modelleri bulunuyor.

Bobcat “Next is Now” konseptiyle geleceği bugüne taşıyor

Kompakt iş makineleri uzmanı Bobcat, online olarak düzenlediği “Next is Now” temalı basın toplantısında gelecek için planlarını ve bu yolda geliştirilen yeni ürün ve teknolojilerini tanıttı.

JCB 75’inci yaşını kutladı

İş makineleri sektörünün günümüzdeki küresel aktörlerinden JCB, İkinci Dünya Savaşı’nın karanlık yıllarının geride kaldığı 1945 yılında, İngiltere’nin Staffordshire şehrindeki bir pazar kasabası olan Uttoxeter’de, Joseph Cyril Bamford tarafından kuruldu.

HİDROMEK, Türkiye’nin en çok Ar-Ge yatırımı yapan firmaları arasında

HİDROMEK, 2019 yılındaki Ar-Ge yatırımları ile Türkiye’de en çok Ar-Ge harcaması yapan ilk 250 firma arasında, geçen yıla kıyasla 2 basamak yükselerek 37’nci oldu. HİDROMEK, listede devam eden Ar-Ge proje sayısına göre 7’nci olurken, Ar-Ge Merkezinde çalışan lisans ve lisansüstü personel sayısına göre 38’inci sırada yer aldı.

Komatsu yepyeni hizmet modeli KOMPETAN’ı tanıttı

Komatsu iş ve maden makinalarını Temsa İş Makinaları Kompetan avantajlarıyla satın alan müşteriler, bakım masraflarını sıfırlarken birçok yeni hizmetten de faydalanabiliyor.

Yeni Nesil Cat 349 ekskavatör Türkiye pazarına sunuldu

Önceki 349D2 L modeline kıyasla yüzde 45 artan çalışma verimliliği, yüzde 20 daha düşük yakıt tüketimi ve yüzde 15’e varan daha az bakım maliyeti sağladığı belirtilen yeni nesil Cat 349’da işinde yeni olan operatörleri bile uzman seviyesine taşıyacak birçok inovatif özellik sunuluyor.

Temsa İş Makinaları, yeni Komatsu PC210 ve PC500 ekskavatörleri tanıttı

Temsa İş Makinaları, distribütörlüğünü yürüttüğü Komatsu markasının orta sınıftaki yeni hidrolik ekskavatörü PC210 ile birlikte maden, yol inşaatı ve taş ocağı gibi ağır şartlarda kullanılmak üzere geliştirilen yeni PC500 hidrolik ekskavatörleri, her şey dahil hizmet modeli Kompetan avantajlarıyla Türkiye’de satışa sundu.

Elektrikli shovelin mucidi Kobelco 90’ıncı yaşını kutladı

1930 yılında geliştirdiği Japonya’nın ilk elektrikli shovel’i ile makine sektörüne damgasını vuran Kobelco Construction Machinery (KCM), 1960 yılında Okuba fabrikasını kurarak burada iş makinesi üretimine başladı. Günümüzde hâlâ aktif olan bu fabrikada Kobelco vinçlerinin üretimi yapılıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina