Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - İŞ MAKİNESİ SATIŞLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR
İŞ MAKİNESİ SATIŞLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

İş makinesi satışları artmaya devam ediyor

Haziran ayından sonra hızlanan Türkiye’deki iş makinesi satışları, döviz ve faizlerdeki yükselişe rağmen artmaya devam ediyor.

Hemen her sektör genelinde yaşanan bu canlılıkta, son 2 yılda düşük seyreden satışlar ve yurtdışına ihraç edilen makineler sebebiyle piyasada yaşanan makine azlığının etkili olduğu belirtiliyor. Bu talebe cevap vermeyen satıcı firmalar, müşterilerine her geçen gün daha uzun teslimat süreleri vermek durumunda kalıyor.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’ne (İMDER) üye firmalar tarafından paylaşılan rakamlara göre, Türkiye’de ekim ayı içerisinde 440 adet yeni iş makinesi satıldı. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla %49,7’lik bir artışı gösteriyor. Böylece yılın ilk 10 ayı genelindeki satışların toplamı %80,7 artışla 3.862 adede ulaşmış oldu.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) tahmini rakamlarına göre ekim ayında Türkiye’de satılan depo ve istif makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla %6,3 artarak 627 adet oldu. Böylece ilk 10 aydaki toplam satışlar %35,6 artışla 6.328 adede ulaştı.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina