Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - JCB Fastrac bir kez daha dünyanın en hızlı traktör rekorunu kırdı
JCB Fastrac bir kez daha dünyanın en hızlı traktör rekorunu kırdı

JCB Fastrac bir kez daha dünyanın en hızlı traktör rekorunu kırdı

İngiltere merkezli inşaat ve tarım ekipmanları üreticisi JCB, geliştirdiği Fastrac Two modeliyle 247 km/s ile dünyanın en hızlı traktör rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Bir önceki rekor 166 km/s ile yine JCB’nin Fastrac One’a aitti.

Elvington Havaalanında elde edilen başarının ardından her iki rekor denesinde de pilotluk yapan dünyaca ünlü motosiklet yarışçısı ve televizyon sunucusu Guy Martin, “Bu harika bir girişimdi. JCB’ye ve mühendislik ekibine çok teşekkür ederim.” dedi.

JCB ekibi, geliştirdiği Fastrac Two traktörünün ağırlığını önceki modele kıyasla yüzde 10 azalttı ve aerodinamik çalışmalarına ağırlık vererek daha güçlü hale getirdi. Fastrac Two’nun yarış için özel olarak modifiye edilen 7,2 litrelik, altı silindirli JCB DieselMax motoru, bitkisel yağ ile de çalışabiliyor. Rekor sürüşündeyse 1.016 hp gücündeki motorda yüksek performanslı özel bir dizel yakıt kullanıldı.

JCB Başkanı Lord Anthony Bamford, “Öncesinde elde ettiğimiz hız rekoru sayesinde daha hızlısını geliştirebileceğimize ikna oldum. Genç ve hevesli bir mühendislik ekibi tarafından geliştirilen Fastrac Two ile elde edilen rekora katkı sağlayan herkes bu başarıda oynadıkları rolden gurur duymalı.” dedi.

Geliştirme sürecindeki en büyük zorluğun aerodinamik çalışmaları, ağırlığı azaltma ve performansı iyileştirme olduğunu ifade eden JCB İnovasyon ve Geliştirme Sorumlusu Tim Burnhope, “Fastrac One bize genç ve dinamik mühendislik ekibimizin, başarabileceklerinin hiçbir sınırı olmadığını kanıtladı. Projenin tüm yönlerine bakarak sınırları ve fikirleri zorladık ve iyileştirmeler yaparak daha hızlı bir traktör ortaya koyduk. 5 tonluk bir traktörün 247 km/s hıza ulaşmasını sağlamak kolay bir iş değil. Dolayısıyla hedeflerimize ulaşmakla kalmayıp onları aşmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

JCB bundan önce de hız rekorlarına imza atmıştı. JCB Dieselmax aracı 2006 yılında, ABD'deki Bonneville Tuz Gölü’nde, saatte 526 kilometre hıza ulaşarak Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun dizel araçlar kategorisindeki dünya rekorunu kırmıştı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina