Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Kamu projelerinde yüzde 50’ye yakın pazar payı Doka’nın
Kamu projelerinde yüzde 50’ye yakın pazar payı Doka’nın

Kalıp ve iskele sektöründe 70’den fazla ülkede hizmet veren Doka, 2017 yılında iş hacminde yüzde 25’e yakın bir artış elde etti. Büyüme trendinin alınan siparişler ile 2018 yılında da süreceği belirtiliyor.

Kara kalıptan endüstriyel kalıba geçilmesi ve iş güvenliğinin giderek ön plana çıkması, daha güvenli kalıpların tercih edilmesine önayak oluyor. Bu doğrultuda kalıp ve iskele sektörü, inşaat malzemeleri sektöründen daha hızlı büyümeye devam ediyor. 2017 yılında yeni yatırımlar ile büyümesini sürdüren Doka, Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı gibi büyük projelerin çözüm ortağı olarak sektöre paralel bir ivme yakaladı.

2018 yılına ilişkin beklentilerini paylaşan Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay, “2017’de 397 adet şantiyemiz vardı ve çok güçlü çift haneli büyüme gerçekleştirdik. Ocak ayında aldığımız siparişler ise bizim için 2018’in nasıl geçeceğinin göstergesi oldu. Bu doğrultuda bizim için 2018, geçtiğimiz seneden daha bir yıl olacak.” dedi.

Türkiye’ye büyük yatırım bütçesi sağlandı
Açıklamalarına yeni yatırımlar ile devam eden Özatay, “2017 yılında 200 milyon TL olan kiralama ürün parkımızı bu yıl 250 milyon TL seviyelerine çıkardık. Bu da iş hacminde yüzde 25’e yakın bir artış yaşadığımızı gösteriyor. 2018 yılında 50 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz. Sermeyesi yoğun olan sektörümüzde hissedarlarımız Türkiye’ye 70 milyon nakit artırımına gittiler. Bu Avusturyalı bir firmanın 2017 yılında tek seferde Türkiye'ye yapmış olduğu en büyük yatırımlardan bir tanesi. Doka olarak büyüyoruz, sektörümüzün de büyümeye devam edeceğini düşünüyoruz.” ifadesinde bulundu.

Kamu projelerinde Doka
2018 yılında dünyanın ve Türkiye’nin en büyük köprü projelerinden olan Çanakkale Köprüsü projesi için çalışmalara başladıklarını ifade eden Özatay, “Hâlihazırda inşaatı devam eden Kuzey Marmara Otoyolu projesinde ve İkitelli'de yapımına devam edilen dünyanın en büyük hastanesi olan İkitelli Şehir Hastanesi projesinde Rönesans İnşaat’ın tek kalıp ve iskele tedarikçisi olarak yer alıyoruz. Çanakkale Köprüsü’nün sahada ilk kalıp montajlarını Şubat ayında gerçekleştireceğiz. Özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uzun köprülerde daha nitelikli kalıp ve iskeleler gerektiği için tercih ediliyoruz. KGM'nin yaptırdığı köprülerde 2017 yılında yüzde 50’ye yakın pazar payı aldığımızı söyleyebilirim.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina