Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Kramer mini ve teleskobik yükleyicileri HMF Makina güvencesiyle Türkiye’de
Kramer mini ve teleskobik yükleyicileri HMF Makina güvencesiyle Türkiye’de

Hâlihazırda Hyundai iş makineleri, Hyundai forkliftler, Atlet depo içi istif makineleri, D&A hidrolik kırıcılar, Mantovanibenne yıkım ataşmanları, Airo personel yükselticiler ve Wanco ışık kulelerinin Türkiye distribütörü olan HMF Makina, ürün gamına Almanya’nın önde gelen mini yükleyici ve teleskobik yükleyici markası Kramer’i de dâhil etti.

Kramer, müşterilerine lastikli mini yükleyici grubunda kova kapasiteleri 0,35 metreküpten 1,15 metreküpe uzanan, çalışma ağırlıkları 1.670 kilogram ile 6.100 kilogram arasında değişen ürünler sunuyor. Teleskobik mini yükleyici grubunda ise kova kapasiteleri 0,75 metreküp ile 0,95 metreküp arasında değişen ve çalışma ağırlıkları 5.100 kilogramdan 5.850 kilograma kadar olan ürünler bulunuyor.

Kramer 5 serisi mini yükleyicilerde kabin içinde çok fonksiyonlu joystick, gaz levyesi ve yük stabilizasyon sistemi kontrolü operatörün rahatlıkla erişebileceği bir şekilde tasarlanmış. Bu sayede manevra kabiliyetinin ve esnekliğin artırıldığı ifade ediliyor. 5085T ve 5095 modellerindeki hava soğutmalı 4 silindirli turbo motor, yüksek güç ihtiyacı olan uygulamalar için yüzde 17’ye varan tork artışı sağlıyor. Tüm 5 serisi mini yükleyicilerde yakıt sarfiyatının ölçülebilir oranda düşürüldüğü belirtiliyor.

Kramer 8 serisi lastikli yükleyiciler (8075 hariç), 75 beygirlik Deutz motor ve bakım gerektirmeyen DOC filtresine sahip bulunuyor. Bu sayede yüzde 10’a varan yakıt tasarrufu sağlandığı bildiriliyor. Tek parça şasi tasarımları nedeniyle rakipsiz stabilite özelliklerine sahip olduğu belirtilen Kramer mini lastikli yükleyicilerde, 4 tekerlekten dönüş özelliğiyle düşük dönüş yarıçapları mümkün olabiliyor.

Manevra kabiliyetini hassaslaştıran hidrostatik yürüyüş

Kaldırma yüksekliği 3,70 metreyle 8,75 metre arasında olan, çalışma ağırlıkları 2.270 kilogram ile 10.620 kilogram arasında değişen Kramer teleskobik yükleyicilerde ağırlık merkezinin yere yakın olması nedeniyle yüksek stabilite sağlanıyor. Hidrostatik yürüyüşle operatör hassas bir şekilde dönüş ve ileri-geri hareketlerini kontrol edebiliyor. Ön ve arkada geniş görüş alanına sahip ergonomik bir şekilde tasarlanan kabinin, operatörün çalışmasını kolaylaştırdığı vurgulanıyor. Standart olarak sunulan Smart Handling Sistemi sayesinde kova modunda çalışılırken kovanın indirilmesi sırasında teleskobik bom da otomatik olarak geri çekiliyor. Bu özelliğin operatörün iş verimini artırdığı belirtiliyor.

Kramer mini yükleyiciler ve teleskobik yükleyiciler farklı ataşmanlarla inşaat, yol yapım, kiralama, peyzaj ve bahçe düzenleme firmalarında, seralarda, tarım ve hayvancılık sektöründe, belediyelerde ve geri dönüşüm endüstrisinde kullanılıyor.  Mekanik ve hidrolik hızlı bağlanma sistemi sayesinde farklı ataşmanlar hızla takılıp çıkarılabiliyor. Bazı ataşmanların ihtiyaç duyabileceği yüksek debi ve motor gücü özellikleri de opsiyonel olarak sunuluyor. Kramer ataşman ürün gamında kar küreme bıçağı, trençer, asfalt ve ağaç kesici, kaldırım yerleştirici ve süpürge bulunuyor.

Kramer Hakkında:

1925 yılında Almanya’nın Gutmadingen şehrinde traktör üretimiyle faaliyetlerine başlayan Kramer, günümüzde Almanya Pfullendorf’ta kurulu 160 bin metrekare toplam alana sahip, yıllık 6.000 adet üretim kapasiteli modern tesislerde faaliyet gösteriyor. Kramer; mini yükleyicilerde ilk hidrolik hızlı bağlantı sistemi, ilk yük stabilizasyon sistemi, ilk sağa ve sola devrilebilen kova tasarımı, ilk teleskobik lastikli yükleyici gibi özellikleri müşterilerine sunan bir marka olarak dikkat çekiyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina