Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Limak, Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı ihalesini aldı
Limak, Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı ihalesini aldı

Kuveyt Merkezi İhale Komisyonu (CTC), Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası yapım ihalesinde Limak İnşaat’ın verdiği 1.312 milyar dinarlık  (4.34 milyar dolar) teklifi onayladığını açıkladı. Limak İnşaat’ın kazandığı bu ihale, Türk müteahhitlerin yurt dışında tek pakette kazandığı en büyük ihale olma özelliğini taşıyor.

İlk etapta 13 milyon yolcu kapasiteli olarak inşa edilecek olan Kuveyt Havalimanı yeni terminal binasının kapasitesi daha sonra yapılacak iyileştirmelerle 25 milyona kadar çıkarılabilecek.

Çatısı güneş panelleri ile kaplanacak olan yeni terminal binası Leed Gold sertifikası alarak çevrecilik alanında bu düzeyde akreditasyonu olan ilk yolcu terminali olmayı hedefliyor. Toplam 700 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak yeni terminal binasının çatısına konulacak olan yaklaşık 66 bin güneş paneli 12 MW’lık kurulu güce sahip olacak.

Projenin mimari dizaynı Foster & Partners tarafından yapılırken inşaat süresince ortalama 5,000 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Projeyle birlikte Kuveyt mevzuatının izin verdiği ölçüde Türkiye’den de önemli miktarlarda mal ve hizmet tedariki gerçekleştirilecek.

İhale sürecinde Limak İnşaat’ın Kuveyt’teki temsilciliğini ise Kharafi National Company yaptı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina