Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - MakinaGetir.com Ege’den sonra şimdi de Marmara Bölgesinde
MakinaGetir.com Ege’den sonra şimdi de Marmara Bölgesinde

Kiralamada dijital devrim yaygınlaşıyor

MakinaGetir.com Ege’den sonra şimdi de Marmara Bölgesinde

Sunduğu çeşitlilik ve sağladığı avantajlarla internetin hayatımızdaki kapsama alanı her geçen gün genişliyor. İstediğimiz bir bilgiye, ürüne veya hizmete, sadece bir cep telefonu üzerinden çok daha hızlı ve ekonomik olarak ulaşabiliyoruz. Ancak bu geniş okyanusta hedefimize ulaşabilmek için güvenebileceğimiz ve altyapısı güçlü ortaklara ihtiyaç duyuyoruz.

İşte bu kapsamda 20 yılı aşkın sektör tecrübesi ile makina ihtiyacı olan herkese yönelik bir platform oluşturmayı amaçlayarak 2016 yılında kurulan makinagetir.com, “hızlı, kolay ve güvenilir kiralama” anlayışıyla, müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeyi misyon ediniyor. Makinagetir.com, geniş ürün seçenekleri ile makina kiralamak isteyenlere işlerine en uygun makinayı kiralama imkânı verirken, sisteme kaydolan makina sahiplerine ise yeni müşterilere ve projelere ulaşım fırsatı sunarak yüksek kazanç elde etmelerini sağlıyor.

Makinasını kiraya vermek isteyenler ile makina kiralamak isteyenler arasında yeni nesil bir köprü kurarak yüzlerce seçeneği tek bir platformda sunan makinagetir.com, bugüne kadar İzmir merkezli olarak Ege Bölgesinde devam eden faaliyetlerini, Marmara Bölgesi ile genişletme kararı aldı. Firmanın Satış Direktörü Burak Sığ, faaliyetleri ve Marmara Bölgesine yönelik açılımlarına yönelik sorularımızı yanıtladı.

Makinagetir.com ’un kuruluş amacı hakkında bilgi verir misiniz?

Dünyanın birçok farklı iş alanında olduğu gibi, makina kiralama sektörü de önemli bir dijitalleşme sürecinden geçiyor. Dijitalleşme sürecinin bizler için ortaya koymuş olduğu en önemli mesaj, makina kiralama sektörünün de bu değişime ayak uydurmak durumunda olması gerçeği.

Dolayısıyla projeleri ve ihtiyaçları için makina kiralayan ve bu ihtiyaçları karşılamak, makina yatırımını kazanca dönüştürmek için makinasını kiraya veren sektörleri analiz ettik. Bu analiz ile makina kiralayan ve kiraya veren bu iki önemli paydaşın internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde buluşabileceği online bir platformu hayata geçirmeye karar verdik. 2016 yılında, ‘Hızlı, Kolay ve Güvenilir Makina Kiralama’ sloganı ile öncelikle İzmir’deki makina kiralama ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile makinagetir.com’u kurduk.

“Bugüne kadar bünyemizde 12.000’den fazla makina kiralama işlemi yapıldı”

Hangi ürünleri ve bölgeleri kapsıyor? Mevcut tedarikçi ve müşteri popülasyonu nedir?

Makinagetir.com olarak, şu anda Ege bölgesinde yer alan tüm illerdeki müşterilere internet üzerinden makina kiralama imkânı tanıyoruz. Makinagetir.com bünyesinde 4.000’den fazla kullanıcı, 7.000’den fazla makina yer alıyor ve bugüne kadar bünyemizde 12.000’den fazla makina kiralama işlemi yapıldı.

Makinagetir.com olarak, iş makinaları, endüstriyel makinalar, asfalt, yol makinaları ve nakliye araçları olmak üzere çok geniş bir makina yelpazesi sunuyoruz. 70 tona kadar ekskavatörler, makina yükleyiciler, kazıcı yükleyiciler, mini yükleyiciler, 500 tona kadar vinçler, tonaj sınırı olmaksızın akülü ve dizel forkliftler, endüstriyel veya inşaat sektörlerinde kullanılabilecek eklemli ya da makaslı platformlar bulunuyor.

Sistem nasıl işliyor? Ödemeler nasıl gerçekleşiyor?

Günümüz dünyasındaki en kıymetli unsurlardan biri de zaman yönetimi. Online platformlar, bugün birçok farklı sektörde olduğu gibi ihtiyaçların karşılanmasında ciddi bir zaman tasarrufu sağlıyor ve tüm paydaşları en kısa süre ve en kolay şekilde bir araya getiriyor.

Makinagetir.com, hem makina kiralamak isteyenleri hem de makinasını kiraya vermek isteyenleri online bir platformda buluşturan Türkiye’nin önemli online platformlarından biri. Makina kiralamak isteyenler, projesine uygun makina, ataşman, ekspertiz vb. tüm ek hizmetler de dahil olarak kiralamak istedikleri makinalar ile ilgili web sitemiz üzerinden makina sahiplerinden teklif alabiliyor.

Makinasını kiraya vererek yatırımını daha yüksek oranlarda kazanca dönüştürmek isteyenler ise, makinagetir.com aracılığı ile makinasını kiraya vererek kazancını artırma fırsatı yakalıyor. Makina sahipleri web sitemize üye olduktan sonra kolay bir şekilde online mağaza açıp kiralık makinalarını ücretsiz bir şekilde web sitesine yükleyebiliyorlar.

“Makinagetir.com ‘Güvenilir Muhatap’ rolünü üstlenmektedir”

Makinagetir.com, makina kiralama süreçlerinin doğru ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi açısından ‘Güvenilir Muhatap’ rolünü üstlenmektedir. Hem makina kiralayan hem de makinasını kiraya verenler için ödemeler makinagetir.com güvencesi altındadır. makinagetir.com aracılığı ile makina kiralayan ve makinasını kiraya verenler için karşılıklı imzalanan online sözleşmeler ödeme süreçleri garanti altına alır. Kiralama süreci sonrasında makina sahibi faturayı makinagetir.com’a keser ve tahsilat makinagetir.com üzerinden yapılır. Böylelikle her iki taraf da makinagetir.com’un kurumsal güvencesi altında projelerini tamamlamış olur.

Makine sahibi ve kullanıcılar için ne gibi güvenceler sağlanıyor?

Makinagetir.com olarak, makina kiralamayı gerçekleştiren her iki taraf için de süreci garanti altına alıyoruz. Hem makina kiralayan hem de makinasını kiraya verenler için sunulan güvenceler, süreçlerin sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlıyor. Bugün sahada işleyen sürece baktığımızda; makina sahipleri, makinasını kiralamak isteyen müşteriyi tanımak ve müşteriden işin bitimini takiben verdiği hizmetinin ücretini alabileceğinden emin olmak istiyor. Burada makinagetir.com devreye giriyor ve bu ödeme sürecinin güvenilir bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

“Makinagetir.com aracılığı ile işinize başlamadan önce ekspertiz desteği alabilirsiniz”

Öte yandan makina kiralamak istediğinizde, öncelikle işiniz için doğru makinayı kiraladığınızdan emin olmak durumundasınız. Makinagetir.com aracılığı ile işinize başlamadan önce ekspertiz desteği alabilirsiniz. Ardından kiralayacağınız makinaya karar verip projenize başlayarak doğru makina ile işinizi çok daha hızlı ve verimli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Kimler tedarikçi olabiliyor? Seçim kriterleri nelerdir?

Makinasını kiraya vermek isteyenler, web sitemizi ziyaret edip kısa sürede üyeliklerini gerçekleştirerek çözüm ortağımız olabilirler. Tedarikçi olmak için, makina sahiplerinin kurumsal üyelik süreçlerini tamamlamaları gerekiyor. Kolay bir şekilde üye olduktan sonra, makina sahibinin web sitesinde bir sanal mağaza açması gerekiyor.

Sanal mağaza açmak için de makina sahiplerinin kurumsal ticari kimliklerinin sisteme tanıtmaları gerekiyor. Bu hem kurumsal bir tedarikçi ağı oluşmasını sağlıyor hem de kiralama işlemi yapmak isteyen üye için de bir güven duygusu yaratıyor. Üye olmak isteyen makina sahipleri, web sitesinde yer alan ‘Tedarikçi Ol’ butonuna tıklayarak ücretsiz olarak üye olduktan sonra hızlı bir şekilde sanal mağaza açabilirler.

Makina ve hizmet kalitesini nasıl takip ediyorsunuz?

Makinagetir.com olarak her kiralama sonrasında bir memnuniyet anketi gerçekleştiriyoruz. Bu anketler ile hem makinasını kiraya verenler için hizmetlerini geliştirme imkânı sunuyor hem de sistemin daha iyi nasıl kurgulanabileceği, en hızlı ve güvenilir bir şekilde gelen talepleri nasıl yönetebileceğimiz konusunda bizlere yön veriyor.

“Proje öncesinde makina ve teçhizatlarının kontrol ve bakımlarının eksiksiz yapılması sağlanır”

Tedarikçiler ve kullanıcılar açısından ne gibi avantajlar sağlıyor?

Makinagetir.com’un makina kiralama sürecinde sunduğu en önemli avantaj, bugün tüm tarafların da bu süreçlerde aradığı kurumsal firma güvencesi olmak. Makinagetir.com, tam da bu görevi üstleniyor ki, makina kiralama süreçleri en doğru, en hızlı ve en güvenilir şekilde tamamlansın.

Öte yandan makinagetir.com’da projelere uygun çok geniş yelpazede bir makina çeşitliliği sunuyor. Projenize uygun tüm iş makinalarını ve endüstriyel makinaları web sitemizde görebilirsiniz. Dilediğiniz makinayı, saatlik, günlük, haftalık, aylık veya hatta yıllık olarak geniş bir zaman aralığında kiralayabilirsiniz. Makina sahiplerinin web sitemize yükledikleri ilanlar aracılığı ile detaylı fiyat karşılaştırması yapabilir ve uygun olduğunu düşündüğünüz makinayı kiralayarak tasarruf sağlayabilirsiniz.

Makinagetir.com aracılığı ile proje öncesinde makina ve teçhizatlarının kontrol ve bakımlarının eksiksiz yapılması sağlanır. Dilerseniz, makinanızı kiralarken nakliye, operatör vb. ek hizmetler dahil olarak teklifler alabilirsiniz. makinagetir.com üzerinden alacağınız tekliflerde makinayı kiralamak istediğiniz gün ve saati belirleyerek teklif alırsınız bu da zamanında işe başlama ve zamanında işi teslim etme garantisi sağlar.

Fiyatlar piyasaya göre nasıl?

Makinagetir.com, makinasını kiraya vererek yatırımını değerlendirmek isteyen herkese açık. Dolayısıyla makinagetir.com’a üye olarak tedarikçi olan makina sahipleri, makinasının markasına, yılına, birlikte kiralayabileceği ataşmanı dahil birçok farklı detaya göre göre fiyatlarını kendileri belirliyor. Bugün web sitemizi ziyaret ettiğinizde görebileceğiniz gibi, birçok farklı tedarikçiden gelen farklı fiyat yelpazesi görebilirsiniz, bu da projeniz için makina kiralamak istediğinizde sizlere en uygun olan makinayı seçme avantajı sunar.

“Marmara bölgesinde yoğun bir makina kiralama süreci söz konusu”

Neden Marmara Bölgesi? Neden şimdi?

Makinagetir.com olarak iş modelimizi ana faaliyet bölgemiz olan İzmir’de paydaşlarımız ile test edip başarıya ulaştırdıktan sonra diğer bölgelere açılmayı hedefledik. Bugün Türkiye’de yapı ve inşaat sektörü başta olmak üzere, birçok büyük proje Marmara bölgesinde yer alan sektör paydaşları tarafından organize ediliyor ve karar veriliyor. Aynı zamanda kiralık makina sayısına baktığımızda da en büyük yoğunluğun da yine bu bölgede olduğunu görüyoruz.

Dolayısıyla, iş modelimizin Marmara Bölgesi’nin iyi bir potansiyel olabileceğini düşünerek; kullanıcı dostu ara yüzü ve güvenilir alt yapısı ile hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde makina kiralama ihtiyaçlarının karşılandığı makinagetir.com’u, Marmara bölgesine açma konusunda adımlarımızı atmaya başladık.

Makina kiralama sektörünün dinamikleri ve ihtiyaçları değerlendirildiğinde, bugün Marmara bölgesinde birçok farklı proje hayata geçiriliyor ve yoğun bir makina kiralama süreci söz konusu. Bu yoğunluk, makina kiralama sürecinde online platformları zorunlu kılıyor ki; tüm paydaşlar kiralamalarını hızlı bir şekilde tamamlayabilsin. Dolayısıyla Marmara bölgesinde başta İstanbul, Bursa ve Kocaeli olmak üzere, iş dünyasında zaman yönetiminin çok değerli olduğu bu günlerde şirketlerin projelerine uygun makinaları bulup kiralamak için harcadıkları zamanı azaltacak, aynı zamanda makina sahipleri için de kiraya verme süreçlerindeki birçok zorlu aşamayı kolaylaştıracak ve makina yatırımlarını ekstra kazanca çevirecek bu sistem ile tüm paydaşların ihtiyaçların karşılanmasını sağlamak istiyoruz.

“Öncelikle İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerinde faaliyet göstermeyi hedefliyoruz”

Hedefleriniz nedir?

Makinagetir.com olarak, Marmara bölgesinde öncelikle İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerinde faaliyet göstermeyi hedefliyoruz. Bu illerde yapılacak internet üzerinden makina kiralama süreçlerini yönetebilmek için, öncelikle bu illerdeki makina sahipleri ile iletişime geçmeye başladık. Online ve offline tanıtım ve reklam mecraları ile makina sahiplerine makinagetir.com’un fırsat ve avantajlarını anlatıyor; toplantı ve ziyaretler düzenliyoruz.

Aynı zamanda şu an Marmara bölgesindeki makina sahipleri yoğun bir şekilde makinagetir.com’a kaydolmak için başvurularını iletiyor. Bu illerimizde makina kiralama sektörünün ihtiyacını karşılayacak makinalarını sistemimize kaydedilmeye başlandı. Yakın zamanda bu illerde internet üzerinden makina kiralamak isteyenler için de sistemimizi aktif hale getireceğiz. Makinasını kiraya vererek yatırımını kazanca dönüştürmek isteyen tüm makina sahipleri, makinagetir.com’u ziyaret edip çok kolay bir şekilde üyeliklerini tamamlayarak bu sisteme dahil olup paydaşımız olabilirler.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina