Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Makine satışlarına seçim arası
Makine satışlarına seçim arası

Geride bıraktığımız belki de ülke tarihimizin en önemli genel seçiminin gölgesinde sakin bir ay geçiren iş makineleri sektöründeki yeni makine satışları geçen yıla kıyasla neredeyse yarı yarıya azaldı. Faiz ve döviz kurlarındaki artışa nakit sıkışıklığının da eklenmesiyle, ihtiyaç sahiplerinin yeni makine satın almak yerine kiralamaya veya ikinci ele yöneldiğine tanık oluyoruz. İhracata dayalı sanayideki talep artışına bağlı olarak forklift ve istif makinesi satışları ise artmaya devam etti.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Haziran ayında faturalanan yeni iş makinesi sayısı, geçen yıla kıyasla yüzde 48,9 azalarak 506 adette kaldı. Buna paralel şekilde yılın ilk altı ayındaki toplam makine satışları da geçen yıla kıyasla yüzde 17,2 azalarak 4.669 adet oldu.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre Haziran ayında Türkiye’de, geçen yıla kıyasla yüzde 11,2 artışla 700 adet yeni istif makinesi ve forklift teslimatı gerçekleşti. Böylece ilk altı ay genelindeki toplam satışlar, geçen yıla kıyasla yüzde 40,2’lik bir büyüme ile 5.692 adede ulaştı.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 80’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina