Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Makine sektörü yılın ikinci yarısına odaklandı
Makine sektörü yılın ikinci yarısına odaklandı

Makine sektörü yılın ikinci yarısına odaklandı

Türkiye’deki iş ve istif makinesi satışları, mayıs ayında da önceki yıllardaki seviyesinin oldukça altında kaldı. Geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla iş makinesi satışları %71,8, istif makinesi satışları ise %55,2 azaldı. Enflasyondaki ve dolayısıyla faizlerdeki azalma beklentisiyle birlikte makine sektöründe de yılın kalan döneminde nispeten bir canlanma bekleniyor.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de mayıs ayı içerisinde 215 adet yeni iş makinesi satıldı. Böylece aylık bazdaki daralma %71,8 olarak gerçekleşti. 2019’un ilk beş ayındaki satışların toplamı ise geçen yıla kıyasla %75 azalarak 1.039 adette kalmış oldu.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tahmini rakamlarına göre mayıs ayında Türkiye’de satılan yeni forklift ve depo ekipmanı sayısı geçen yıla kıyasla %55,2 azalarak 414 adet oldu. İlk beş ay genelindeki toplam satışlar ise geçen yıla kıyasla %49,5’lik azalışla 2.522 adet olarak gerçekleşti.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina