Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Mecalac Türkiye’de bayilik yapılanmasına başladı
Mecalac Türkiye’de bayilik yapılanmasına başladı

Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa’da 5 fabrika, 7 satış şirketi, 200 bağımsız yetkili satıcı ve servis noktasıyla hizmet veren Mecalac, Türkiye’deki hizmet altyapısı oluşturma çalışmalarını hızlandırdı.

Konuyla ilgili konuşan Mecalac Türkiye Satış Direktörü Erdal Eroğlu, çeşitli illerde fizibilite çalışmalarına başladıklarını, satış ve satış sonrası hizmetlerin verileceği ilk Mecalac showroom için İzmir’de devam eden çalışmaların sonuna geldiklerini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Mecalac, özellikle şehir içi proje ve inşaat alanları için; kaliteli, yenilikçi, kompakt inşaat makine ve ekipmanlarını geniş bir yelpazede müşterilerine sunuyor. Mecalac Türkiye olarak İzmir Gaziemir Ege Serbest Bölgesi içerisinde yer alan fabrikamızda Türk işçisi ve Türk mühendisler tarafından Mecalac 6MCR serisi makineleri üretiyoruz. Başta Fransa olmak üzere Amerika ve Avrupa ülkelerine bu ürünümüzü gönderiyoruz. Yine iç pazara 6, 8 ve 10 tonluk 6MCR, 8MCR, 10MCR model mini ekskavatörler ile lastikli yükleyicileri sunmaktayız.


Özellikle ürettiğimiz ve çok fonksiyonlu 6MCR’nin satışlarını ülkemizde hızlı bir şekilde istenilen seviyeye getirmeyi planlıyoruz. Bu doğrultuda bayi satış ağımızı oluşturmak üzere harekete geçtik. İlk olarak fabrikamız dışında yer alan İzmir Kemalpaşa’da satış ve satış sonrası hizmetleri içeren bir showroom inşaatına başladık. Yakın zamanda bu tesisi hizmete açacağız.”


Sektör ile iç içe

Türkiye’deki ağırlıklarının sadece bayi ve satış ağı kurmakla sınırlı kalmadığını da belirten Eroğlu, iş makineleri sektörünün derneği İMDER çatısı altında yer alan; Mini, Kompakt Makina Ve Ekipmanları Sektör Komitesi, Asfalt, Yol, Tünel ve Maden Ekipmanları ve Makinaları Sektör Komitesi, Mevzuat ve Teknik Komitesi, Eğitim Komitesi, Komponent ve Yedek Parça Sektör Komitesi, İmalat ve Kamu İlişkileri Sektör Komitesi, Kongre ve PR Komitesi çalışmalarında aktif olarak yer aldıklarını ifade etti.



Mecalac Türkiye, bölgede söz sahibi


Erdal Eroğlu, Türkiye’deki altyapı oluşturma çalışmaları ile birlikte Mecalac Türkiye yönetimi olarak bölge ülkelerdeki operasyonları da yönettiklerini belirtti. Eroğlu, bu kapsamda KKTC, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri’nden sorumlu olduklarını vurguladı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina