Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası... CASE
Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası... CASE

Mermere Hayat Veren Makineler: CASE

Türk Traktör tarafından Türkiye pazarına sunulan CASE C-serisi ekskavatör ürün grubunun mermer ocaklarında tercih edilen modellerinden 37 ve 50 ton sınıfındaki CX370C ve CX500C, gücünü dayanıklı ve güvenilir Isuzu motorlardan alıyor.

Common rail elektronik yakıt enjeksiyon sistemi ve turbo intercooler hava emiş sistemi ile donatılan bu motorların, yüksek motor performansını düşük yakıt tüketimi ile sunabildiği belirtiliyor. Yüksek basınçlı yakıtın, elektronik kontrol ünitesi denetiminde silindirlere kademeli olarak püskürtülmesi, emiş havasının silindir içerisinde turboşarj ünitesi sayesinde yüksek basınçta gönderilmesi, soğutucular ile havanın ve yakıtın soğutularak daha fazla yoğunlaştırılması düşük yakıt tüketimi ile sağlanan yüksek performansın parolası oluyor.

Kabin içerisinden kolaylıkla devreye alınabilen otomatik rölanti sistemi ile makinenin faaliyet durumunu joystik hareketlerinden algılayabilen C Serisi ekskavatörler, belirli bir süre sonunda motoru rölanti devrine çekerek, yakıt tüketimini azaltıyor.

Benzer şekilde otomatik motor durdurma fonksiyonu sayesinde operatör makineyi belirli süre çalışır halde hareketsiz bıraktığında motor otomatik olarak duruyor. Otomatik, Ağır ve Süper olmak üzere 3 farklı çalışma modu bulunan C Serisi ekskavatörler ile operatör, uygulama koşullarını karşılayan çalışma modunu seçerek, ideal üretkenlik ve yakıt tasarrufunu birlikte sağlayabiliyor.

Case Akıllı Hidrolik Sistemi (CIHS) bulunan bu ürünlerde, güçlü ve çevik hidrolik hareketler 4 adet ilave hidrolik tasarruf fonksiyonu ile genel yakıt ekonomisine yardımcı oluyor.

Bom Ekonomi Kontrolü: Kule dönüş ve bom indirme hareketleri esnasında motor hızı otomatik olarak 100 devir düşürülüyor.

Otomatik Ekonomi Kontrolü: Joystick kontroller bırakıldığı anda motor hızı otomatik olarak 50 devir düşürülüyor. Bu özellik joystik her bırakıldığında devreye giriyor.

Spul Strok Kontrolü: Makine üzerindeki basınç sensörleri ile kazı veya tesviye gibi hangi çalışma konumunda olduğu tahmin edebiliyor. Ve bu çalışma konumlarına uygun olacak şekilde joystick sistem basınçları otomatik olarak ihtiyaca bağlı değiştirilebiliyor ve bu hem hassasiyet hem de yakıt tasarrufu sağlıyor.

Kule Dönüş Tahliye Kontrolü: Operatörler, kule dönüş işlemini hızlı gerçekleştirmek için joystick kontrolü tam strokta kullanmak isterler. Ancak, kule dönüş işleminin başlaması sırasında üst şasenin ilk harekete geçirilmesi için yüksek bir yağ akışına gerek yoktur. Çünkü, ilk anda üst şasenin harekete geçirecek yüksek bir yağ akışı değil, düşük ama yüksek basınçlı bir yağ akışıdır. Bu sistem sayesinde kule dönüş esnasında, ilk hareketten işlem bitinceye kadar hidrolik yağ akışı kademeli olarak artıyor. Bu sistem her kule dönüş işleminde yakıt tasarrufu sağlıyor.

Dayanıklı, konforlu ve bakım kolay ekskavatörler

Tasarım itibarıyla son derece güçlü makineler olan CX370C ve CX500C üzerindeki bom ve arm ağır hizmet tipi olarak imal ediliyor. Bom bağlantı uçlarında döküm çelik kullanılırken, arm ve bom içerisine kaynaklanan iç destek plakalarının, ağır iş kazılarındaki bom ve arm dayanımını daha da arttırdığı belirtiliyor.

Ağır çalışma şartlarında üstün performans sunmak adına kaya kovası ile birlikte sunulan bu modellerde, yürüyüş takımı tam palet koruması ile donatılmış. Bu sayede palet aşınma ömrü uzarken, makaraların ve paletin hasar alma riski de azaltılmış.

CX500C kabini 2. seviye koruma sistemi (ilave tavan üstü koruma ızgarası) ile donatılmış. Ayrıca müşteri ihtiyacına göre ağır veya hafif hizmet ön cam koruma barları da opsiyonel olarak tüm modeller için sunulabiliyor.

Kazıcı grubu üzerindeki tüm bağlantı noktalarında (kova bağlantısı hariç) EMS burçlar standart olarak kullanılıyor. Sarı pirinç bilezik üzerine gömülü katı bir yağlayıcı madde burç yüzeyinde yağlayıcı bir katman oluşturarak metallerin birbirine sürtmesinin önüne geçiyor. Bu teknoloji burç ve pimlerinin kullanım ömrünü uzatırken, gresleme aralıklarının da uzun olmasını sağlıyor.

Bütün temel bakım elemanlarının mantıklı bir şekilde konumlandırıldığı C Serisi ekskavatörlerde, tüm bakım işlemleri zemin seviyesinden gerçekleştirilebiliyor.

Uzun süreli çalışmalarda, operatörün konforunu maksimum seviyede tutmak adına birçok ergonomik ve teknolojik özellik Case kabini içerisinde bulunuyor. Tamamen ayarlanabilir koltuk ve joystikler ile operatör uygun kullanım pozisyonunu kolaylıkla belirleyebiliyor. Yüksek soğutma performansına sahip dijital klima ile her iklim şartında yüksek konfor sağlanıyor.

5.7” renkli LED operatör ekranına sahip olan Case ekskavatörlerde, operatör birçok veriyi anlık olarak ekran üzerinden izleyebiliyor, kırıcı debi ayarını seçebiliyor, standart olarak sunulan arka ve sağ yan kameralar ile çalışma sahasına hâkim olabiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina