Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası... HİDROMEK
Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası... HİDROMEK

Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası... HİDROMEK

HİDROMEK, mermer sektörünün ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için ağır çalışma şartlarına dayanıklı, yakıt tasarrufu sağlayan ve üstün performans sunan iş makineleri ile sahalarda verimliliği artırıyor. HİDROMEK, makinelerinin güçlü ve seri performansı ile üretkenliği artırırken, satış sonrası hizmetlerde de etkin destek sağlayarak kesintisiz çalışma imkânı sunuyor.

HİDROMEK, yurt içinde 8 adet bölge servis merkezi ve 56 özel yetkili servis noktası olmak üzere toplam 64 noktadan hızlı, güvenilir ve ekonomik servis ve yedek parça hizmeti sağlıyor. Firma, %99 yedek parça bulunabilirliği ve Türkiye’de çalışan herhangi bir HİDROMEK iş makinesine ortalama 100 km mesafede servis hizmeti hedefi ile çalışıyor.

Mermer ocaklarında sıklıkla H4 Serisinden HMK 390 LCHD paletli ekskavatör ve HMK 210 W lastikli ekskavatör, GEN Serisinden HMK 490 LCHD paletli ekskavatör ve HİDROMEK kazıcı yükleyiciler kullanılıyor.

Yeni H4 Serisi ile daha yüksek performans ve yakıt tasarrufu

HİDROMEK iş makinelerinin sağladığı yüksek dayanıklılık, güçlü performans, yakıt tasarrufu ve konforlu çalışma imkânı ile zorlu iş koşullarının hâkim olduğu mermer ocaklarında işleri kolaylaştırdığı belirtiliyor.

Bom, arm, kepçe, üst ve alt şasi olmak üzere tüm konstrüksiyonu ağır hizmet tipi olarak üretilen HİDROMEK ekskavatörlerin, yüksek dayanıklılık sunan bu yapı ile zorlu iş koşullarında bile sorunsuz ve sürekli çalışma imkânı sağladığı vurgulanıyor.

HMK 390 LCHD ve HMK 210 W’nun yer aldığı H4 Serisinde performans ve yakıt tasarrufu kazandıran donanımlardan bazıları şu şekilde açıklanıyor:

H4 Serisinde yer alan Otomatik Stop Sistemi, Emniyetli Tip Yakıt transfer Pompası gibi donanımlar yakıt tasarrufu sağlarken, kullanıcıya da kolaylıklar sunuyor. 4 farklı çalışma modu, makinenin yakıt tasarrufunun ve performansının artmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, otomatik olarak devreye giren ve ek güç sağlayan Powerboost özelliği de performansı artırıyor. HİDROMEK ekskavatörler, kırıcı, panter ve riper ataşmanları ile kesilen büyük mermer bloğun ayrılması ve devrilmesi, mermer kütlenin daha küçük parçalara bölünmesi işlerini kolaylıkla gerçekleştiriyor.

GEN Serisine ait HMK 490 LCHD ise ağır hizmet tipi yapısı ile yüksek dayanıklılık ve uzun ömürlü kullanım sunarken, güçlü sökü kabiliyeti ile zorlu koşullara sahip mermer sahalarında çalışmaları kolaylaştırıyor.

Yaklaşık 51.150 kg çalışma ağırlığındaki HMK 490 LCHD, standart 3,2 metreküplük kepçesiyle 26.100 kgf kazma kuvveti, 25.200 kgf arm koparma kuvveti sağlıyor. Makine, 362 HP gücündeki motoruyla 1.500 devirde azami 1.435 Nm torka sahip bulunuyor.

Operatör ihtiyaçlarına tam anlamıyla karşılık verebilen konforlu kabin, ısıtmalı ergonomik ve hava süspansiyonlu koltuğuyla uzun çalışma saatlerinde operatörlere daha rahat bir çalışma ortamı sunulmasını sağlıyor. 8” dokunmatik kumanda paneli ve otomatik klima sistemi gibi donanımlar kullanıcıya çalışırken üstün konfor sunuyor. Operatörün makineyi kolaylıkla kullanabilmesi amacıyla HİDROMEK ekskavatörlerde bulunan Opera (HİDROMEK Operatör Ara Yüzü) ile birçok fonksiyon kontrol edilebiliyor. HİDROMEK ekskavatörlerde bulunan 6 adet viskoz takoz titreşimi emerek kabine iletilmesini engelliyor.

ROPS ve FOPS özellikli kabine sahip H4 Serisi ekskavatörler, kırmızı tutamak ve basamakları, sesli uyarı sistemleri, geniş çevre görüş kapasitesi ve sayısı artırılan LED farları ile operatör güvenliğini üst seviyeye taşıyor.

Ocakların yeni gücü: HMK 390 LCHD

Yeni H4 Serisi’nin mermer ocaklarında yoğun olarak kullanılan modeli HMK 390 LCHD’nin, HP modunda çalışırken bir önceki seriye kıyasla yaklaşık %17 daha üretken, %14 daha verimli ve %6 daha hızlı olduğu belirtiliyor.

284 HP motor gücüne sahip olan makine, 1.500 devirde 1.080 Nm gibi yüksek bir tork sağlıyor. Makine standart olarak 2,2 metreküp kapasiteli kepçe ile sunuluyor. 39.300 kg çalışma ağırlığındaki makine, 24.800 kgf kepçe kazma kuvveti ve 22.000 kgf arm koparma kuvvetine sağlıyor.

Lastikli olması sebebiyle mermer ocaklarında daha esnek ve seri şekilde çalışma olanağı sağlayan 22.350 kg ağırlığındaki H4 Serisi HMK 210 W lastikli ekskavatörün, önceki seriye kıyasla (HP modunda) %8 daha üretken ve %8 daha hızlı olduğu belirtiliyor.

Mermer ocaklarının ayrılmaz bir parçası olan HİDROMEK kazıcı yükleyiciler kanal açma işlerinde ve yakıt, yedek parça gibi gerekli malzemelerin taşınmasında, daha pratik olunması gereken işlerde büyük kolaylık oluşturuyor.

Kullanıcılar Telematik sistem HİDROMEK Smartlink ile telefon, bilgisayar ve tabletten makinelerinin konumları, yakıt tüketimi, çalıştığı mod bilgisi gibi teknik bilgiler ile en yakın servis ağı gibi bilgilere de kolaylıkla ulaşabiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina