Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - MST yeni Powershift telehandler modellerini tanıttı
MST yeni Powershift telehandler modellerini tanıttı

Ülkemizde teleskobik yükleyicilere olan talep her geçen gün artarken, halihazırda pazardaki tek yerli üretici olan MST ürün gamını çeşitlendirmeye devam ediyor.

MST için stratejik bir öneme sahip olan telehandler ürün grubu, şirket bünyesindeki Ar-Ge merkezinde özel uygulamalar ile geliştiriliyor. Telehandler ürün grubuna özel tam zamanlı bir mühendislik ve tasarım ekibine sahip olan MST, pazardan gelen talepleri, öneri ve şikayetleri değerlendirerek öncü ürünler geliştirme hedefini sürdürüyor. Bu kapsamda mevcut hidrostatik şanzımanlı ürün gamına 2018 yılı itibarıyla tarımsal ve endüstriyel uygulamalar için özel olarak geliştirilmiş Powershift ST 7.40p ve ST 9.40p modellerini ekleyen MST, yine 2018 yılı içerisinde inşaat sektörüne özel geliştirilmiş ST 14.40p ve ST 18.40p modellerini piyasaya sunarak 7 metre-18 metre metrajındaki ürün gamını tamamlamış olacak.

"Pazarın yüzde 95’ine hitap edebileceğiz"

Teleskobik yükleyicilerin yurt dışında elde ettiği başarıyı yurt içine taşımayı hedeflediklerini ve bu kapsamda yürütülen faaliyetler ile pazardan ciddi bir pay almayı başardıklarını belirten MST İş Makinaları Ürün Müdürü Uygar Bahçeci, “Teleskobik yükleyicilerimiz çok zor koşullarda denendi ve kendisini kanıtladı. Açık alanda ve arazide kullanılacak makinelerde Powershift şanzımanlı modeller tercih edilirken; iç mekan, endüstriyel ve depo kullanımlarında hidrostatik şanzımanlı modeller tercih ediliyor. Bu seçkiyi değerlendirerek ürettiğimiz ürün grubumuza Powershift ürünlerimizi ekleyerek pazarın neredeyse yüzde 95’ine hitap edebilir konuma geldik.” ifadesinde bulundu.

Yüksek çekiş gücü ve kaldırma performansı, uygun bakım ve yakıt maliyetleri ile buluştu

Açıklamalarına var olan ve seriye yeni eklenen modellerin öne çıkan özellikleri ile devam eden Bahçeci, “Hidrostatik şanzımanlı ürün gamımızda 7 metreden 17 metreye kadar ulaşım imkânı sunan 7 adet modelimiz mevcut. Bu modellerimizden, tarımsal uygulamalar için özelleşmiş ST 7.40, ST 9.35/40 ve ST 11.35 modellerimizde alev tutucu, geri üfleme fanı ve 2,5 m³ hafif materyal kovası standart olarak sunuluyor. İnşaat uygulamaları için özelleştirilen ST 13.35 ve ST 17.30 modellerimiz ise denge ayakları ve geniş şasileri sayesinde güvenli bir operasyon imkânı sunmakta.

Seriye yeni eklenen ve tarımsal ve endüstriyel uygulamalar için özel olarak geliştirilmiş ST 7.40p ve ST 9.40p modellerimiz yüksek çekiş gücü, kaldırma performansı, çevrim süreleri ve bakım kolaylığı ile kullanıcıların beğenisini kazandı. Ayrıca ayırt edici estetik tasarımı, operatör konforunu maksimum seviyelere çıkarak kabin tasarımı ve yüksek MST üretim teknolojileri ile pazarda bir adım öne çıkacaklarını düşünüyoruz. Tüm modellerimizde kullanılan 100 HP gücündeki Perkins motor ve bu motor ile tam entegre çalışan hidrolik sistem sayesinde, en ciddi operasyon maliyeti olan yakıt tüketimi konusunda çok iyi değerlere ulaşabilirsiniz.” dedi.

Yeni ürünler ile pazardaki MST adedi artacak

Konuşmasında Avrupa’da yılda yaklaşık 20.000 adet, Türkiye’de ise yaklaşık 900 adet teleskobik yükleyici satıldığına değinen Bahçeci, “Türkiye, telehandler açısından yüksek potansiyele sahip ancak gidilecek daha çok yolumuz var. 2018 yılında bu yıl, yüzde 15-20 oranında bir büyüme bekliyoruz ve yeni ürünlerimiz ile pazardaki agresifliğimizi artıracağız. Pazardaki tek yerli üreticiyiz ve gücümüzü bu topraklardan alıyoruz. Yurt içinde üretim yapmanın vermiş olduğu teknik donanım, yedek parça bulunabilirliği ve güçlü bir servis yapılanmasına sahibiz. Türkiye’nin her yerinde, en az 15 km uzaklığınızda bir MST servisi bulunuyor. Makinelerimizin rakiplerinden hiçbir eksiği yok, hatta güç, serilik ve konfor açısından birçok üstünlüğü bulunmaktadır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina