Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Onur Taahhüt-Çetin İşletmeleri, prestijli projeleri için TSM Global’ı tercih etti
Onur Taahhüt-Çetin İşletmeleri, prestijli projeleri için TSM Global’ı tercih etti

Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik firmalarından Onur Taahhüt-Çetin İşletmeleri, Sumitomo finişer ve ekskavatörlerle Ammann silindirlerden oluşan toplam 20 adetlik paket alımla makine parkını güçlendirdi.

2.500 adedin üzerinde makine ve aracı bünyesinde bulunduran firma; Ankara’da bulunan genel müdürlük park sahasında makinelerin ilk partisini teslim aldı. Teslimat töreninde açıklamalar yapan Makine ve Ekipman Müdürü Ethem Şahin, kuruldukları 1981 yılından bu yana başta Suudi Arabistan, Rusya, Ukrayna, Kıbrıs olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde taahhüt işleri yapan güçlü ve tecrübeli bir kadroya sahip olduklarının altını çizdi. Büyük çaplı taahhüt işleri için geniş bir makine parkı gerektiğini kaydeden Şahin, makine yatırımlarında en önemli kriterlerinin işletme maliyetleri olduğunu vurguladı. Şahin, “Arkamızda yedek parça stoku bulundurabilen, kaliteli hizmet verebilen güçlü bir firma olmalıdır. Makine tercihi yaparken bunlara dikkat ediyoruz.” dedi.

Fark yaratan nokta satış sonrası hizmetler

Makine teknolojisinde dünyada belli bir yere gelindiğini ifade eden Makine ve Ekipman Müdürü Şahin, fark yaratan noktanın ise satış sonrası hizmetler olduğunun belirterek TSM Global ile olan iş birlikteliklerine şöyle değindi: “Sumitomo ve Ammann markalarımı zaten biliyoruz. TSM Global’daki arkadaşları da yeni bir oluşum olmasına rağmen yıllardır sektörden tanıyoruz. Masaya oturduk ve karşılıklı görüşerek bu paket alıma imza attık. Şu an için herhangi bir sorunla karşılaşmadık ve ilerleyen zamanlarda da karşılaşacağımızı düşünmüyoruz.”

Türkiye pazarındaki ilk Sumitomo finişer teslimatı

Sumitomo’nun Japonya’da lider bir finişer markası olduğunu ve Türkiye pazarındaki ilk Sumitomo finişerin Onur Taahhüt-Çetin İşletmeleri’nce alındığını vurgulayan Ethem Şahin, karayolu projelerinde önemli bir yere sahip olduklarını söyleyerek “Tabi ki bu makineyi parkına katan ilk firma biz olmalıydık. Ana iş kollarımızdan biri yol ve asfalt projeleri. 50’ye yakın finişer ve 12 adet asfalt plentimiz bulunuyor. Pek çok markada değişik ekipmanı bünyesinde bulunduran bir firma olarak Sumitomo’yu yurtdışı projelerimizde duyuyor ve başarılı çalışmalarını takip ediyorduk. Bu sebepten dolayı Sumitomo finişerlerini denemek istedik.” şeklinde konuştu.

Kaliteli asfalt serimi yapmanın birinci hedefleri olduğunu kaydeden Şahin, Sumitomo’yu teknik özellikleri açısından yeterli bulduklarını ve saha performansını da projelerinde göreceklerini belirtti. Mekke’de aldıkları mega projeye de değinen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu projede zorlu saha şartları ve patlatma yapılmadan gerçekleştirilecek sökü işleri için Sumitomo’nun 40 ve 50 ton sınıfı özel ağır hizmet tipi ekskavatörlerini tercih ettik.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina