Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Özsarı Hazır Sıva, kapasitesini JCB iş makineleriyle arttırıyor
Özsarı Hazır Sıva, kapasitesini JCB iş makineleriyle arttırıyor

20 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösterdiği Antalya piyasasında, başta hazır yaş sıva ve hazır beton ürünleri olmak üzere, önemli bir pazar payına sahip olan Özsarı Hazır Sıva firması, üretim kapasitesini JCB marka iş makineleri ile artırıyor.

Halil Sarı tarafından kurulan firmanın yönetiminde 2003’ten bu yana oğulları Süleyman ve Abdurrahman Sarı bulunuyor. Biz de Süleyman Sarı ile bir araya gelerek şirket faaliyetleri ve iş makinesi tercihleri üzerine bir konuşma gerçekleştirdik.

Özsarı Hazır Sıva Firma Ortağı Süleyman Sarı (solda) ile Antmak İş Makinaları Satış Müdürü Halil Batur (sağda)

Firmanızın geçmişinden ve faaliyet alanlarından bahseder misiniz?

1994 yılında inşaat malzemesi ticareti ile bu işe başladık. Hazır sıvanın çıkışı ile birlikte, bu alana yöneldik ve çok çalışarak pazarda lider bir firma konumuna geldik. Hâlihazırda, Kepezaltı mevkiindeki iki dönüm üzerine kurulu tesislerimizde hazır sıva üretimi yapıyoruz. Aylık 20 bin ton malzeme işliyoruz. Kaba inşaat malzemesi tedarikimiz de devam ediyor. Kendimize ait 10 adet mikser ve 2 adet beton pompamız bulunuyor.

İş makineleri ile tanışmanız nasıl oldu?

Tesisimizdeki inşaat malzemelerini istiflemek, yüklemek ve boşaltmak için önceleri traktör kepçe kullanıyorduk. 2006’da ilk JCB 3CX Kazıcı-Yükleyicimizi alarak JCB markasıyla ve SİF İş Makinaları Akdeniz Bayisi Antmak’tan Halil Batur ile tanıştık. O makine ile ayda 10 bin ton malzeme yüklüyorduk. 6 yıl boyunca verimli bir şekilde kullandıktan sonra, yine SİF İş Makinaları’ndan 436eZX model bir JCB lastik tekerlekli yükleyici alarak makine parkımızı genişlettik. Başka bir firmayla ortak olarak işlettiğimiz kum ocağımız için de bir süre önce ikinci el olarak 2006 model JCB JS200LC Paletli Ekskavatör satın aldık.

JCB 436eZX model lastik tekerlekli yükleyicinizden memnun musunuz?

Hiçbir sıkıntımız yok. Makinemiz günde 18 saat çalışıyor. Sahamıza gelen malzemeyi istifliyor ve mikserler için bunkere malzeme yüklüyoruz. JCB 3CX Kazıcı-Yükleyicinin bir saatte yaptığı işi 10-15 dakikada yapabiliyoruz. İş tempomuz oldukça hızlandı. Bu yoğun iş tempomuza rağmen, makinemiz bizi hiç yarı yolda bırakmadı.

Yakıt tüketimi nasıl?

Yakıtı JCB 3CX Kazıcı-Yükleyiciye göre daha fazla belki ama hem daha hızlı hem de daha yüksek kapasitede çalışıyoruz. Önceden kamyonlar makineyi beklerdi. Şimdi 436eZX operatörü miksercilere işini bitir de bandın altını terk et diye korna çalıyor. Piyasadaki liderliğimizde en etkili konu, müşterinin ihtiyaçlarını zamanında karşılayabilmemizdir. Bu konuda tavizimiz olamaz.

Haberin tamamını, Forum Makina’nın Mart sayısında okuyabilirsiniz...

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina