Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Petrol Ofisi 2018 yılı madeni yağ ve kimyasallar pazarı lideri oldu
Petrol Ofisi 2018 yılı madeni yağ ve kimyasallar pazarı lideri oldu

Petrol Ofisi 2018 yılı madeni yağ ve kimyasallar pazarı lideri oldu 

Petrol Ofisi Madeni Yağlar, PETDER verilerine göre yaklaşık 90 bin tonluk iç pazar satışı ile yüzde 24.7’lik pay aldığı Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarının 2018 yılında da lideri oldu.


Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar ile kimyasallar sektörünün önde gelen oyuncularından Petrol Ofisi, 2018 yılında da madeni yağlar ve kimyasallar pazarının lideri oldu. Petrol Sanayi Derneği (PETDER) verilerine göre Petrol Ofisi 2018 yılında yüzde 24,7’lik pay aldığı Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarındaki liderliğini 2010’dan bu yana aralıksız olarak sürdürerek 9’uncu yılına taşıdı.



Yaygın ihracat hinterlandı

Toplam madeni yağ üretimi 112 bin tonu aşan Petrol Ofisi, Güney Amerika’dan Asya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada 35 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatında ise 10 bin tonun üzerine çıktı. Petrol Ofisi Madeni Yağlar’ın 4 kıtaya yayılan başlıca ihraç pazarları arasında, Irak, Romanya, KKTC, Azerbaycan, Gürcistan, Yemen, Libya, Tunus, Pakistan, Şili, Rusya, Kosova, Bosna Hersek, Pakistan ve Şili gibi ülkeler yer aldı.



Konuyu değerlendiren Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Çok önemli bir altyapıya sahip olan Petrol Ofisi, faaliyet gösterdiği her alandaki güçlü ve örnek faaliyetleri ile Türkiye’ye katkı sağlamakta, sektörlerine öncülük, liderlik etmektedir. Petrol Ofisi Madeni Yağlar, hem üretim hem de geliştirme süreçlerinde ileri teknolojinin kullanıldığı 350’yi aşkın farklı ürün çeşitliliği ile Türkiye’nin bu alandaki hemen hemen tüm ihtiyaçlarına ideal çözümler sunuyor.” dedi.

İleri teknoloji ve yaygın satış ağı

Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu ise Kocaeli’ndeki fabrikalarının yıllık 140 bin ton üretim ve 65.000 ton depolama (15.000 ton bitmiş ürün, 50.000 ton ham ve yarı madde) kapasiteleri ile alanında ülkemizdeki en önemli, en modern tesislerden biri olduğunu belirtti. Gürsu, Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili olarak da,“Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi – POTEM ile çok önemli bir Ar-Ge ve teknoloji gücünü de en ideal şekilde kullanıyoruz. Merkezimizde, 84’ü TÜRKAK’tan akredite olmak üzere ulusal ve uluslararası metotlarla toplam 155 farklı test yapılabiliyor. Madeni yağ alanında uluslararası arenanın da en gelişmiş teknoloji merkezlerinden biri konumundaki POTEM’de yılda ortalama 150.000 adet test gerçekleştiriyoruz.



Merkezimiz, gelişmiş teknoloji ve akredite kabiliyeti ile sadece Petrol Ofisi’ne hizmet vermiyor. Başta kamu kuruluşları olmak üzere aralarında dünya devlerinin de bulunduğu yerli ve yabancı çok sayıda firmaya, kısacası tüm sektöre, Ar-Ge, kalite kontrol ve analiz hizmetleri sunuyoruz. Ürünlerimizi, Petrol Ofisi akaryakıt istasyonları, Maxima – Maximus Yağ Değişim Merkezleri ve distribütörlerden oluşan toplam 16 bin satış noktası ile ülkemizin dört bir yanına ulaştırıyoruz” açıklamalarını yaptı.





Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina