Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Potain ve Alimak, kule vinç asansörleri konusunda işbirliği yapacak
Potain ve Alimak, kule vinç asansörleri konusunda işbirliği yapacak

Bünyesinde bulunan Potain markası ile dünya kule vinç pazarında önemli bir paya sahip olan Manitowoc Company ile dikey erişim çözümleri uzmanı Alimak Hek, kule vinç asansörleri geliştirilmesi ve küresel satışı konusunda bir işbirliği anlaşması yaptılar.

Anlaşma çerçevesinde geliştirilen ilk ürünler olan CabLIFT ve TCL model asansörler 2016’nın başında pazara sunulacak. Azami dakikada 24 metre hıza ulaşan her iki asansör, operatörlerin kolay, hızlı ve güvenli şekilde yükseğe erişimini sağlayacak.

Vincin mastı üzerine sabitlenen ve CabLIFT olarak adlandırılan iç asansör modeli, dünyada sadece Potain bayileri aracılığıyla müşterilere sunulacak. CabLIFT’in mast üzerine sabitlenerek kullanılmasıyla nakliye, montaj ve depolama anlamında maliyet avantajı sağlandığı, operatörler ve servis teknisyenleri için ise daha iyi ergonomi sunulduğu belirtiliyor.

TCL olarak adlandırılan dış asansör modeli ise hazır bir kit şeklinde tüm Potain kule vinçlere uygulanabilecek şekilde dünya genelindeki Manitowoc ve Alimak Hek bayileri aracılığıyla temin edilebilecek.

Her iki model, 1,6 ile 2,45 metre genişliğindeki tüm K mast sistemli Potain kule vinçlere ister fabrikada üretim aşamasında, isterse sonradan şantiyede monte edilebiliyor.

Geliştirilen asansörlerin Avrupa’da geçerli olan tüm sağlık ve güvenlik standartlarına uygun olacağı ifade ediliyor. Hali hazırda Fransa yasalarına göre 60 metreden daha yüksekte çalışacak operatörler için motorlu bir erişim sistemi bulunması gerekiyor. Bu mesafe 2017’den itibaren 30 metre olarak uygulanacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina