Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Renault Trucks elektrikli kamyonlarını 2019’a hazırlıyor
Renault Trucks elektrikli kamyonlarını 2019’a hazırlıyor

Renault Trucks, 2019 yılında yeni elektrikli kamyon serisini satışa sunacağını açıkladı. Müşteriler ile gerçek taşımacılık koşullarında on yıl boyunca test edilen yeni ürün grubunun, şehir içi ve kentsel alanlarda kullanılmak üzere tasarlandığı bildirildi.

Elektrikli araç teknolojisi, sıfır emisyon salgılaması ile hava kalitesini iyileştirmeye, iklim değişiminin azaltılmasına ve sessiz çalışma prensibi ile gürültü kirliliğinin ortadan kalmasına destek oluyor. Yakın zamanda elektrikli kamyonların şehir merkezindeki ulaşım ve dağıtım alanında vazgeçilmez olması bekleniyor. Bu konudaki çalışmalarına hız veren Renault Trucks da sürdürülebilir şehir içi ulaşım stratejilerinin temel taşını elektrikli araç teknolojisinin oluşturduğunu vurguluyor.

2009 yılından bu yana elektrikli araç alanındaki araştırma ve geliştirme çalışmalarına büyük bir yatırım yaptığı belirtilen Renault Trucks, müşterileriyle ortak çalışmalar yürüterek geniş saha testlerine odaklanmış. Bu kapsamda Guerlian, Carrefour/Stef Lojistik, Nestle ve Delanchy Lojistik Grubu gibi dünyaca ünlü lojistik projelerinde tam elektrikli 12-16 tonluk çeşitli araçlarıyla testler gerçekleştiren Renault Trucks, elektrikli kamyonların kullanım koşulları, batarya, şarj olanakları ve özel bakım gereklilikleri hakkında çok önemli bir altyapı sağladıklarını kaydetti. Elde edilen bu bilgiler ışığında Fransa'daki Blainville-sur-Orne tesislerinde üretilecek yeni ürün grubunun rekabetçi bir çözüm olacağı belirtildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina