Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Renault Trucks, elektro-mobilite yatırımlarına hız verdi
Renault Trucks, elektro-mobilite yatırımlarına hız verdi

Renault Trucks, elektro-mobilite yatırımlarına hız verdi

2023 itibariyle, dağıtım, şantiye ve uzun yol gibi tüm pazar segmentleri için elektrikli Renault Trucks modelleri teklif etmeye hazırlanan Renault Trucks, bunu desteklemek, pazara eksiksiz ve rekabetçi bir ürün gamı sunabilmek için elektrikli mobiliteye özel bir operasyonel organizasyon oluşturuyor. Böylece, fosil yakıtsız taşımaya yönelik desteğini de göstermiş oluyor.

Renault Trucks Başkanı Bruno Blin, online olarak düzenlenen bir basın toplasıyla markanın 2020 performansı ve gelecek planları hakkında bilgi verdi.

Covid-19 salgının damga vurduğu 2020 yılında, önceliği müşterilerinin faaliyetlerine sorunsuz devam edebilmesini sağlamak olan Renault Trucks, bu süreçte satış ve servis merkezlerinin %90’ından fazlasını açık tutarak müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürdü.

Satış miktarları düştü, ancak siparişler arttı

Salgın dönemi ve sonucunda ortaya çıkan ekonomik kriz, 2020 yılında ağır ticari araç pazarını önemli ölçüde etkiledi. Renault Trucks’un 2020 fatura hacmi, pazar trendini takip ederek %24 düşüşle 41.117 adet olarak gerçekleşti. Olumlu bir gösterge olarak Renault Trucks, önceki yıla kıyasla siparişlerde %12 artış kaydetti.

Renault Trucks 2020 yılında Fransa’da 17.937 adet, diğer Avrupa ülkelerinde 19.019 adet ve diğer uluslararası pazarlarda ise 4.161 adet araç satışı gerçekleştirdi. Bu araçların 26.246 adedini ağır ve orta segment araçlar, 14.871 adedini ise hafif ticari araçlar oluşturdu.

Son derece hareketli olan Türkiye pazarında Renault Trucks, güçlü bir büyümeye imza atarak 2019’da 640 araç olarak gerçekleşen satışlarını, 2020’de 1.061 adet araca taşıdı.

A Z.E. Çekici ve şantiye versiyonları 2023’ten itibaren kullanıma sunuluyor

Renault Trucks, elektrikli mobilite satış hacimleri için iddialı hedefler belirledi. Renault Trucks, 2025 itibariyle elektrikli araçların toplam satışlarının %10’una, 2030 itibariyle ise %35’ine karşılık geleceğini duyurdu. Nihai hedef ise 2050 itibariyle araçlarının %100’ünü fosil yakıtsız hale getirmek olarak açıklandı.

Mart 2020’de Renault Trucks, Blainville-sur-Orne tesisinde ikinci nesil elektrikli araçlarının seri üretimine başladı.

Renault Trucks, pazarda ağırlıkları 3,1 tondan 26 tona kadar değişen araçlarla kapsamlı bir “tam elektrikli” ürün gamına sahip. Renault Trucks D Z.E., D Wide Z.E. ve Renault Trucks Master Z.E.’den oluşan ürün gamı, şehir içi taşıma, teslimat, dağıtım ve atık toplama ile ilgili her tür gereksinimi karşılıyor.

Ancak Renault Trucks, araç elektrifikasyonunu tüm kullanım alanlarını kapsayacak şekilde genişletmeyi hedefliyor. 2023’ten itibaren bölgesel ve bölgeler arası taşıma ihtiyaçlarını karşılayacak bir Z.E. çekicinin pazarlaması için gerekli hazırlıklar sürüyor. Bu tarih itibariyle, şehir içi şantiye için tasarlanmış tamamen elektrikli bir model de kullanıma sunulmuş olacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina