Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Saka Group, Volvo İş Makineleri hizmet ağını Erzurum ile genişletti
Saka Group, Volvo İş Makineleri hizmet ağını Erzurum ile genişletti

Saka Group, Volvo İş Makineleri hizmet ağını Erzurum ile genişletti

40 yıla varan süredir bölgesinde Volvo’nun bayrağını taşıyan Ceylan Otomotiv, ikinci kuşağın bayrağı devraldığı Saka Group bünyesinde faaliyetlerini güçlendirerek devam ediyor.

Müşteri memnuniyetini daha üst seviyelere çıkararak iş makineleri sektöründeki etkinliğini daha da geliştirmek adına yatırımlarına ara vermeden devam eden Ascendum Makina ve Ceylan Otomotiv, Erzurum şube ile büyümeye devam ediyor.

Ascendum Makina’nın bayisi olarak geniş bir coğrafyada Volvo iş makinelerinin satış ve satış sonrası hizmetlerini sağlayan firmanın Gaziantep’teki merkezinin yanı sıra Tarsus, Kayseri, Diyarbakır ve hizmet alanına yeni eklenen Erzurum’da şubeleri bulunuyor.

Saka Group Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Saka ile faaliyetleri ve hedefleri üzerine konuştuk.

Makine sektörüne ne zaman adım attınız?

Hali hazırda Onursal Başkanımız olan Sayın Selahattin Saka, bu işe 1974 yılında Gaziantep’teki küçük bir tamirhanede tırlara servis hizmeti vererek başladı. 1983’te Volvo kamyonlarının bölgedeki yetkili servisliğini alarak bunu bir adım ileri taşıdı. 2000 yılında Volvo’nun iş makineleri bayiliğini aldıktan sonra bu alana odaklanma kararı aldık. Kamyon alanındaki hizmetlerimizi ise 2012 yılında sonlandırdık.

2020 yılı itibariyle Volvo İş Makineleri bayiliğimizi, kurumsal yapımızı bozmadan Saka Group bünyesine aldık. Şimdi yönetimde ikinci nesil olarak büyük bir heyecan ve enerjiyle Volvo’nun bayrağını en güçlü şekilde taşımaya devam ediyoruz.

Bu değişim kadronuzu ve hizmetlerinizi nasıl etkiledi?

Saka Group olarak Volvo İş Makineleri ile ilgili tüm çalışma arkadaşlarımızın bize olan güveni ve inancı, müşterilerimizin desteğiyle ekibimizi ve tesislerimizi koruduk. Hiçbir aksaklık yaşamadan, daha da güçlenerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hatta değişimden sonra Ascendum Makina ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinde de Volvo iş makinelerinin satış ve satış sonrası hizmetlerini biz sağlamaya başladık.

Gaziantep’teki merkezimiz haricinde Tarsus, Kayseri, Diyarbakır ve Erzurum’da şubelerimiz bulunuyor. Halihazırda yaklaşık 150 kişilik tecrübeli bir ekip ve 30 adedi aşkın gezici servis aracımızla sorumlu olduğumuz bölge genelinde faaliyetlerimizi kesintisiz olarak sürdürüyoruz.

Günümüz itibariyle Anamur’dan Kayseri’ye, Kayseri’den Iğdır’a, Gaziantep’ten Hakkari’ye kadar oldukça geniş bir coğrafyada, 35 ilde faaliyet gösteriyoruz. Ascendum Makina tarafından verilecek yeni sorumluluklara da her an hazırız.

Saka Group bünyesindeki diğer faaliyet alanlarınız nedir?

Bünyemizde Ceylan otomotiv haricinde Cerenler Dış Ticaret ve yeni kurduğumuz SKG Metal firmaları yer alıyor. Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde yoğunlaşan ihracat ve ithalat faaliyetlerimizi Cerenler Dış Ticaret aracılığıyla sürdürüyoruz. SKG Metal ile ise üretim faaliyetlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Halihazırda makinelerin kovaları için ağız bıçağı, bom, arm, şase vb. üretimler yapıyoruz.

Bölgenizde makinelerin başlıca kullanım alanları nelerdir?

Bölgemizde inşaat, altyapı, hububat ve lojistik firmalar haricinde metalik maden, mermer ve çimento üretimi ön plana çıkıyor. Bor, krom, bakır, kurşun, demir, çinko, altın, kömür, ponza, vb. oldukça çeşitli maden üretimi var. Mermer alanında faaliyet gösteren müşterilerimiz, değişen nihai kullanıcı tercihlerine cevap verebilmek adına yeni taşlar için arayışlarına sürekli devam ediyorlar.

Korona virüs salgını müşterilerinizin ve sizin faaliyetlerinizi nasıl etkiledi?

Açıkçası madencilik sektöründe yatırımlarını durduran müşterimiz olmadı. Onlar hız kesmeden devam ediyorlar. Ancak mermer üreticilerimiz Çin’deki talebin ciddi oranda azalmasından dolayı sıkıntılı bir dönem yaşadılar. Yeni yeni bir canlanma gözlüyoruz. Geçtiğimiz dönemde piyasadaki işlerin azalması sebebiyle yurtdışına çok sayıda makine satılmıştı. Salgın döneminde kredi faizlerinin inmesi, inşaat faaliyetlerinde bir canlılık yarattı. Böyle olunca şimdi piyasada bir makine sıkıntısı oluştu. Dolayısıyla sadece madencilik değil, inşaat ve hafriyat müşterilerimizden de yeni talepler alıyoruz.

Hedefleriniz nedir?

Bizde bir söz vardır: “Bir iş yerinin bir tane patronu vardır. O da müşteridir.” Biz bu düşünceden yola çıkarak her zaman müşterilerimizin yanında durmaya, onlara en iyi şekilde hizmet sunarak kendi işlerinde başarılı olmalarına katkı sağlamaya gayret ediyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina