Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Türkiye genelinde 1102 maden sahası ihaleye çıkacak
Türkiye genelinde 1102 maden sahası ihaleye çıkacak

Türkiye genelinde 1102 maden sahası ihaleye çıkacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından açılan ve 8 Ağustos 2019 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan ilana göre hukuki durumları sona eren ve ihalelerinin yapılması sonucunda müracaat olmayan bin 102 maden sahası ihale edilecek.

Maden sahası ilanları, ilanın Resmî Gazate’de yayın tarihinden itibaren 15 gün süre ile MAPEG’in resmi sitesinde yer alacak. İhale ilanında; ihalesi yapılacak maden sahalarının il, erişim numarası, ruhsat grubu, ihale şartnamesi, paftası, koordinatlı dökümleri, alanları ve ihale tarihleri gibi bilgiler yer alıyor. Kapalı teklif ve açık artırma usulü ile yapılacak ihalelerdeki teminat miktarı, teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20’sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak.

Başvurular, sahanın ihalesinin yapılacağı tarihte 09:00-09:30 saatleri arasında Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Konferans Salonunda İhale Komisyonuna doğrudan yapılacak.

İhalesi ilinci defa yapılan ancak müracaat olmayan maden sahaları, 1 – 30 Kasım 2019 tarih aralığında bir ay süreyle MAPEG web sitesinde yayınlanacak ve bu süre içinde müracaat olmaması durumunda 2 Aralık 2019 tarihi itibariyla müracaatlara serbest hale getirilecek.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina