Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Türkiye iş makineleri sektörüne, 596 milyar dolarlık Latin Amerika fırsatı
Türkiye iş makineleri sektörüne, 596 milyar dolarlık Latin Amerika fırsatı

Türkiye iş makineleri sektörüne, 596 milyar dolarlık Latin Amerika fırsatı

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER), Şili’nin başkenti Santiago’da gerçekleştirilen Conexpo Latin Amerika Fuarı’ndan iş birliği fırsatlarıyla döndü. İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Merih Özgen, bölgede inşaat sektörü harcamalarının 2021 yılına kadar 596 milyar dolardan fazla olacağının tahmin edildiğini, Türk iş makineleri sektörünün ise doğru iş birlikleri ve stratejiler sayesinde bu projelerden önemli bir pay alabileceğini ifade etti.

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Merih Özgen, “Türk firmalarımızın gücünü en önemli hedef pazarlarımızdan biri olan Latin Amerika’da en iyi şekilde tanıttık. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerle ciddi iş birliği fırsatlarının kapısını araladık. Türk iş makinesi sektörü bugün 133 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Yeni hedef pazarlar ile ihracat ağını genişletmeyi hedefleyen iş makineleri sektörü için Latin Amerika büyük bir öneme sahip. Conexpo Latin Amerika Fuarı, Latin Amerika bölgesinin en büyük iş ve inşaat makineleri ile altyapı fuarı olma özelliği taşıyor.” dedi.


“Türk firmalarına özel fırsatları görüştük”

Latin Amerika Fuarı’nın Türkiye iş makineleri sektörü için oldukça verimli geçtiğini ifade eden Özgen, “Fuar, İMDER'in Latin Amerika pazarındaki tanıtım faaliyeti için önemli bir organizasyon oldu. Santiago Ticaret Müşaviri Sayın Elçin Edis Türk firmalarını ziyaret etti ve İMDER temsilcilerine, Şili inşaat endüstrisi ve altyapı projeleri konularında sektörlerinin önde gelen kurumları olan Kamu Alt Yapı Projeleri Üstlenicileri Birliği (COPSA) ve Şili Müteahhitler Birliği’ni (CCHC) ziyaretlerinde eşlik etti. Ziyaretlerde İMDER ve bu kurumlar arasında geleceğe yönelik iş birlikleri ve Şili'deki fırsatlardan Türk firmaların yararlanması için yapılabilecek projeler değerlendirildi. İMDER üyeleri Şilili sektör temsilcileri ile önümüzdeki yıl itibari ile karşılıklı ticaret heyetleri düzenleyebilir, Şili’deki sektörel organizasyonlara delegasyon şeklinde katılabilir.” bilgisini verdi.


“Türk ürünlerinin tanıtımına yönelik aktif bir strateji uygulanmalı”

Türk ürünlerinin tanıtımına yönelik aktif bir strateji uygulanması halinde Türk makinelerinin pazardan pay almasının mümkün olduğunu belirten Özgen, “Latin Amerika bölgesinin önde gelen ekonomilerinden olan Şili ile ülkemiz arasında yürürlükte olan Serbest Ticaret Anlaşması’nın da olumlu katkısıyla bu ülkeye yönelik ihracatımızın artması mümkün olabilir. Ağır iş makineleri, aksam ve parçaları Şili pazarında potansiyel arz etmektedir. Madencilik ve savunma sanayi sektörlerinde de iki ülke arasında iş birliği imkanları mevcuttur.” dedi.

“Komatek’i tanıtmak ana gündemlerimizden biri oldu”

Fuar boyunca diğer partnerlerle bir araya geldiğini ifade eden Özgen, “Özellikle 2020 yılında Ankara’da gerçekleşecek Komatek 16. Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Ekipmanları İhtisas Fuarı’nın diğer paydaşlara tanıtılması ana gündemlerimizden biri oldu. Fuarın uluslararası niteliğinin güçlendirilmesi için İMDER, Latin Amerika bölgesindeki sektör temsilcileri ile bir araya geldi. İMDER olarak bölgeye yönelik çalışmalarımızı ilerleyen dönemlerde de sürdüreceğiz.”

İMDER’in Amerika’daki kardeş derneği Amerika Makine ve Ekipmanları Üreticileri Derneği (AEM) tarafından her 3 yılda bir düzenlenen ve bu yıl 900’den fazla katılımcısı olan Conexpo Latin Amerika Fuarı, inşaat malzemeleri fuarı Expo Edifica ile eş zamanlı olarak düzenleniyor. Fuar bu yıl,90’dan fazla ülkeden 40 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlarken, her iki fuara 30’un üzerinde Türk firması katılım sağladı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina