Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Türkiye’nin önemli yatırımları jeneratör sektörüne hareket getirecek
Türkiye’nin önemli yatırımları jeneratör sektörüne hareket getirecek

Türkiye’nin 2023 projelerinin, jeneratör sektörünün de önünü açacağını belirten Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, şirket olarak 2025 yılına kadar 1 milyar dolar ciro hedefleri doğrultusunda Türkiye, Çin ve Amerika’nın ardından Avrupa’da yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Günümüzde yaşanan sosyal ve ekonomik olaylar, artan sanayi üretimi ve toplu konutlar bölgesel elektrik ihtiyaçlarını doğrudan etkiliyor. Bu gelişmeler, jeneratörleri dünyada üretim kapasitesi en hızlı artan enerji kaynağı konumuna getiriyor. Enerji sürekliliğinin, tüm sektörlerin en önemli gündem maddesi olduğunu belirten Alper Peker, sektörlerin ihtiyacına yönelik jeneratör üretimi yapmak için Ar-Ge çalışmalarına önem vermek gerektiğini ifade etti. Peker, “Bu bağlamda ülkemiz için yapılacak dev yatırımlara uygun jeneratör sağlayabilmek, sektördeki rekabet ortamını güçlendireceği gibi sektörümüzün gelişmesini de destekleyecektir. Verdiğimiz hizmet ve taleplere yönelik geliştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarımız ile dünya çapında çok önemli işlere imza atıyoruz. Ülkemizi hedeflerine taşıyacak projelere verdiğimiz destek bizi aydınlık bir geleceğe taşıyacak.” dedi.

Amerika ve Çin’deki üretim tesislerinin yanı sıra satış ofisleriyle dünyaya hitap eden Aksa Jeneratör, dünyada ilk 5’te olan yerini ilk 3’e taşımayı hedefliyor. Firmanın odağında Hindistan ve Afrika bulunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina