Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Volvo CE, ödüllü tasarım felsefesini sade model isimleriyle bütünleştirecek
Volvo CE, ödüllü tasarım felsefesini sade model isimleriyle bütünleştirecek

Volvo CE, ödüllü tasarım felsefesini sade model isimleriyle bütünleştirecek

Eylül ayından itibaren piyasaya sürülen yeni ve güncellenmiş Volvo markalı ürünler, artık üzerinde sadece ürün tipi ve boyutuyla etiketlenecek. Model serisi ve model değişkeni gibi diğer tüm ürün detayları, müşterilerin ürünleri için servis veya yedek parça sipariş ederken herhangi bir zorluk yaşamamaları adına tüm teknik özellikler broşür ve plakalar üzerinde bulunmaya devam edecek.

Daha kısa ve sade ürün isimlerine geçişin, Volvo İş Makinalarının (Volvo CE) ürünün ötesinde, şantiyelere daha bütünsel bir açıdan bakma amacını temsil ettiği belirtiliyor. Üst sınıf bir marka görünümüne daha uygun olduğu belirtilen bu yeni tasarım felsefesi ve modelleme politikası, şimdiden Volvo’ya prestijli 2020 Red Dot Ürün Tasarım Ödülü'nü kazandırdı.

Bu değişikliğin arkasındaki gerçek motivasyonun, ürünün marka tanımlamalarını, şirketin minimalist İskandinav geleneğine ve uzun süredir devam eden temiz, net ve sınırsız insan merkezli tasarıma uygun hale getirmek olduğu vurgulanıyor.

Volvo İş Makinaları Tasarım Direktörü Gustavo Guerra, bu sadeleşmenin yalnızca operatörlere değil, şantiyedeki herkese daha fazla güven ve netlik sağlayacağını belirterek, "Yeni ve geleneksel çalışma yöntemlerinin bir araya geldiği bir dönüm noktasındayız. Elektrikli, otonom ve bağlantılı teknolojilerdeki gelişmeler, dizel ekipmanlara olan sürekli ihtiyacımızla yan yana büyüdükçe, ürün güncellemelerinin seviyesinin de katlanarak arttığını yakında göreceğiz. Sektör için bir değişim zamanı ve marka yapımız da bunu yansıtmalıdır" dedi.

Yeni isimle piyasaya sürülen ilk modeller

Makinelerin kabininde, operatör kontrollerinde, şasisinde, teknik işlevlerinde, vb. herhangi bir değişiklik olduğunda bu artık uzun ve hantal model isimleriyle makine üzerinde gösterilmeyecek.

Yeni tasarım politikasıyla piyasaya sürülen ilk modeller, kısa süre önce ürün tasarımıyla prestijli Red Dot Ödülü'nü kazanan F nesil ECR58 ve ilk 2 elektrikli model olan ECR25 ve L25 olacak.

Tüm yeni ve güncellenmiş modellerle bugünden itibaren başlayacak olan bu değişimin, 2025 yılına kadar tüm ürün hattına uyarlanması planlanıyor.

Gustavo Guerra, bunun sadece bir yeniden isimlendirme girişimi olmadığını vurgulayarak, “Bu bizim tasarım felsefemizdir, yeni nesil inşaat ekipmanlarının yaratılmasında bize yol gösteren bir ilkedir. Bizim görevimiz, müşterilerimize değişen dijital alanda yol göstermek ve bu değişim sürecini daha iyi yönetmek için net ve açık iletişim sunmaktır" ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina