Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Volvo’nun hem satışları hem de aldığı siparişler arttı
Volvo’nun hem satışları hem de aldığı siparişler arttı

Volvo’nun hem satışları hem de aldığı siparişler arttı

Çin’de daha yüksek bir pazar payına ulaşan Volvo İş Makineleri (Volvo CE), Kuzey Amerika ve Avrupa’daki güçlü talebin de etkisiyle 2019’da cirosunu önceki yıla kıyasla %5 artırdı. Son çeyrekteki %3’lük daralmaya rağmen yıl genelinde Volvo CE 86,6 milyar İsveç kronu (yaklaşık 9,2 milyar dolar) gelir elde etti.

Firma tarafından yılın son 3 aylık dönemindeki küresel iş makineleri pazarına yönelik yapılan değerlendirmeye göre; Almanya, İtalya, Fransa ve Rusya liderliğindeki Avrupa %6, Kuzey Amerika %6, Brezilya liderliğindeki Güney Amerika %17 ve Çin %8 büyüdü. Asya pazarı ise %11 oranında daraldı.

Bu dönemde Volvo CE’nin aldığı küresel siparişler, özellikle Çin ve Rusya’da SDLG ürünlerine olan yüksek talep çerçevesinde %6 arttı. Avrupa’dan gelen siparişler %5 azalırken, bayilerin stoklarını artırması neticesinde Kuzey Amerika’da %40 arttı. Yine Çin’den gelen siparişler %14 artarken Asya’da %17 azaldı.

Volvo CE, iş makinelerindeki elektrifikasyon çalışmalarının ilk gerçek meyvelerini 2020’de sunacak. Şubat ayıyla birlikte sipariş alınmaya başlanacak olan %100 elektrikli kompakt lastikli yükleyici ve mini ekskavatörlerin seri üretimine yılın üçüncü çeyreğinde başlanması öngörülüyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina