Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Yanmar, Terex’in Almanya’daki kompakt iş makineleri birimini satın aldı
Yanmar, Terex’in Almanya’daki kompakt iş makineleri birimini satın aldı

Yanmar, Terex’in Almanya’da ürettiği mini/midi ekskavatör, lastikli ekskavatör, lastikli yükleyici ve diğer ürünlerden oluşan iş birimi Terex Compact Germany GmbH’i 60 milyon dolar bedel karşılığında satın aldı.

Terex’in Almanya’daki Crailsheim üretim tesisi ve Rothenberg parça dağıtım merkezi anlaşma kapsamında Yanmar bünyesine geçecek. Yanmar’dan yapılan açıklamada, her iki firmanın satış ve servis ağıyla birlikte ürün geliştirme ve üretim teknolojisi alanındaki birikimlerini de bir araya getiren bu anlaşma ile birlikte, küçük ve orta sınıf makineler alanında Yanmar’ın Avrupa pazarındaki etkinliğinin artacağı belirtildi.

Yanmar Başkanı Takehito Yamaoka, Terex’in Avrupa merkezli güçlü bir satış ağına ve Schaeff serileri de dâhil olmak üzere kusursuz ürünlere sahip olduğunu belirtti. Yamaoka, bu anlaşmanın uzun vadede Yanmar’ın iş makineleri alanındaki büyümesi ve Fransız iştiraklerinin satış ağının desteklenmesi açısından etkili olacağına inandıklarını söyledi. Terex, kısa süre önce Malzeme Elleçleme ve Liman Çözümleri ürün grubunun satışı konusunda da Konecranes firması ile anlaşmaya varmıştı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina