Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Yeni Cat Kazıcı Yükleyiciler Türkiye’de
Yeni Cat Kazıcı Yükleyiciler Türkiye’de

Yeni Cat® Kazıcı Yükleyiciler Türkiye’de

Bir yükleyici, bir ekskavatör ve hatta kısmen bir forkliftin fonksiyonlarını bir arada sunan kazıcı yükleyiciler (diğer adıyla beko loderler), karayolunda kullanım özgürlüğünün de avantajıyla ülkemizin hemen her şantiyesinde, şehir içi uygulamalarda ve endüstriyel tesislerde çok amaçlı olarak kullanılıyor.

Müşterilerine son derece geniş bir iş makineleri ürün yelpazesi sunan Caterpillar, 2020 yılının ikinci yarısı itibariyle kazıcı yükleyici serisini yeniledi. Ekim ayı itibariyle Borusan Cat tarafından Türkiye pazarına da sunulan bu yeni seride, kullanıcıların farklılaşan ihtiyaç ve önceliklerine uygun olarak geliştirilen ön tekeri küçük 428 ve 432 modellerinin yanı sıra, dört büyük eşit tekere sahip 434 ve 444 modelleri bulunuyor.

Önceki F2 Serisinin yerini alan yeni seride, model isimlerindeki sadeleşmenin ve yeni marka görünümünün yanı sıra birçok önemli teknik özellik sunuluyor.

 

YENİ CAT® KAZICI YÜKLEYİCİRİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

 

428

432

434

444

Motor

Cat® C 4.4

Cat® C 4.4

Cat® C 4.4

Cat® C 4.4

Şanzıman

Autoshift

Autoshift

Autoshift

Autoshift

Vites sayısı

6 ileri / 3 geri

6 ileri / 3 geri

6 ileri / 3 geri

6 ileri / 3 geri

Hidrolik pompa

Pistonlu

Pistonlu

Pistonlu

Pistonlu

Hidrolik sistem debisi

160 litre/dak

160 litre/dak

160 litre/dak

160 litre/dak

Kumandalar – ön /arka

Mekanik

Pilot

Mekanik

Pilot

Lastikler – ön/arka

20 / 28 inch

20 / 28 inch

28 / 28 inch

28 / 28 inch

VERİMLİ VE EKONOMİK GÜÇ YÖNETİMİ

Caterpillar’in İngiltere’deki tesislerinde, 1985 yılından bu yana üretilmekte olan Cat® kazıcı yükleyiciler, temel olarak üretkenlik, sağlamlık, yakıt verimliliği, bakım kolaylığı ve operatör konforu özellikleri ön plana alınarak geliştiriliyor.

Yeni Cat® kazıcı yükleyiciler, önceki seride olduğu gibi Stage IIIA egzoz emisyon standartlarındaki Cat® C4.4 Stage IIIA dizel motor ile güçlendiriliyor. Operatörlere önemli ölçüde sürüş kolaylığı ve konforu sağlayan 6 ileri – 3 geri vitesli Autoshift şanzıman, Türkiye için tüm modellerde standart olarak sunuluyor.

Tüm modellerde, standart olarak sunulan değişken debili piston tip pompa, dakikada 160 litre azami debi sağlıyor. Yeni seride hidrolik tank kapasitesi 42 litreye yükseltilmiş. Tüm hidrolik sistemde ise 95 litre yağ bulunuyor.

Cat® motor, pistonlu tip hidrolik pompa ve yüke duyarlı kapalı merkezli hidrolik sistemin ideal uyumu ile güç ve debi, yapılan işin ihtiyaçlarına göre hassasiyetle ayarlanıyor. Böylece ister kanal açarken isterse dikkatli bir şekilde hassas kazı yaparken olsun operatör tam kontrole sahip olabiliyor. Böylece azami performans ve verimliliğin yanı sıra yakıt verimliliği de sağlanmış oluyor.

GELİŞMİŞ KULLANIM, BAKIM VE KONFOR ÖZELLİKLERİ

Düz camlarla donatılan kabin, çalışma esnasında operatöre her noktayı rahatça görme imkânı sağlayarak verimliliği ve güvenliği en üst seviyede tutmasını sağlıyor. Kabin ayrıca ROPS ve FOPS güvenlik standartlarını da karşılıyor.

Yeni kazıcı yükleyici serisindeki tüm modellerde bulunan %100 etkili arka diferansiyel kilidi, kötü zemin koşullarında daha iyi çekiş avantajı sunuyor. Cat® kazıcı yükleyicilerdeki tork konvertör kilidi, yakıt tüketimini geliştirmesinin yanı sıra seyahat süresini de azaltıyor.

Günlük bakımların zemin seviyesinden yapabilmesi ve bunun için herhangi bir mekanik söküme gidilmeden yapabilmesi, yeni Cat® kazıcı yükleyicilerin en önemli özellikleri arasında gösteriliyor. Hidrolik olarak kolayca açılan motor kaputu sayesinde tüm gündelik bakım ve kontrol noktalarına (doldurma noktaları, hava filtresi, cam suyu haznesi, göstergeler, vb.) kolayca erişilebiliyor. Yeniden tasarlanan ön kaput ile daha iyi ön görüş ve ön ızgara koruması avantajı sunuluyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina