Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Yeni HAMM HP Serisiyle etkileyici sıkıştırma performansı
Yeni HAMM HP Serisiyle etkileyici sıkıştırma performansı

Yeni HAMM HP Serisiyle etkileyici sıkıştırma performansı

Yol yapımı, peyzaj ve hafriyat işlerinde kullanılan silindirler alanında 100 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan HAMM, ürün hattının ayrılmaz parçası olan lastik tekerlekli silindirlerini 60’lı yıllardan bu yana üretiyor. Ülkemizde Wirtgen Ankara tarafından sunulan markanın son birkaç yıl içerisinde dünya piyasalarına tanıttığı yeni HP Serisi modelleri, kullanım kolaylığı ve operasyon verimliliği anlamında önemli avantajlar sunuyor.

Örneğin yeni HP serisi modellerin yeniden tasarlanan büyük su deposu, yakıt tankı gibi tam bir iş günü boyunca makinenin ikmal için durmasına gerek kalmadan çalışmasına yetecek kapasiteye sahip olacak şekilde boyutlandırıldı. Sadece bu özelliğin bile silindirlerin üretkenliğinde önemli bir avantaj sağladığı belirtiliyor.

Tüm pazarlar için tek platform

Ürün yelpazesinde 1,5 tondan 25 tona kadar, 200’den fazla model bulunan HAMM, HP serisi lastik tekerlekli silindirleriyle de ağırlık sınıfı ve donanım özellikleriyle birbirinden farklılaşan, yerel talepleri karşılamaya yönelik geniş bir model yelpazesi sunuyor.

Bununla birlikte bu modellerin tamamı, tüm model varyantlarına yönelik geliştirilen tek bir platform üzerine uygulanıyor. Örneğin, 8 ila 24 ton uygulama ağırlığına sahip olan HP 240 modeli ve 10 ton ile 28 ton arası uygulama ağırlığına sahip HP 280 modelleri, Türkiye için de geçerli olan Stage IIIA egzoz emisyon standartlarına uygun olarak tasarlandı. HP 180i ve HP 280i modelleri ise Stage V egzoz emisyon standartlarının geçerli olduğu ülkelere uygun donanımlara sahip bulunuyor.

Mükemmel görüş ve kolay kullanım

Zorlu çalışma koşularında operatörler açısından en önemli şey, kolay ve içgüdüsel çalışmanın yanı sıra ergonomik bakımdan iyileştirilmiş bir operatör platformuna sahip olmaktır. Yeni HP Serisi iyi düşünülmüş tasarımı, modern ve geniş panoramik kabini ve kendine has asimetrik şasi yapısıyla operatörlere mükemmel bir görüş açısı ve maksimum kullanıcı dostluğu sağlıyor.

Onur Taahhüt firması, Ankara yakınlarındaki bir şantiyede, 4 şeritli bir otoyolun 3,5 km uzunluğundaki bölümünün yenilenmesi için bir adet HP 280 kullandı. Şantiye şefi Gökçe Tokul, makinenin kullanım kolaylığı ve yakıt tüketiminden duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Operatör kapsamlı bir eğitim almadan makineyi hemen kullanmaya başladı. Atölyedeki arkadaşlarım da yakıt tüketiminin normalden çok daha düşük olduğunu bildirdi."

Makinede bulunan 8 adet lastiğin hava basıncını operatör kabininden ayarlamaya yarayan otomatik lastik şişirme sistemi standart olarak sunuluyor. Süspansiyonlu ve rahat sürücü koltuğuna akuple direksiyon konsolu, kabinin enince baştan sona sağa veya sola kaydırılabiliyor. Easy-drive tek joystick ile sürüş, dokunmatik entegre kumanda tablosu, kolay anlaşılan göstergeli ve kullanıcıya göre ayarlanabilen konsol operatörün çalışma verimini yükseltiyor.

Rampalarda bile güçlü

Hassas bir kumanda sistemiyle birleşik HP serisinin güçlü hidrostatik arka aks tahriki, her çalışma durumunda doğru hıza ayarlanmasına imkân veriyor. Eşit sıkıştırmanın önemli bir ön koşulu olan sabitlenmiş çalışma hızı, çevirmeli bir ayar butonu üzerinden kolayca ayarlanabiliyor. HAMMTRONIC ve EASY DRIVE kavramlarını kapsayan akıllı sürüş kumandası, sıkıştırma esnasında bozuk sıkışmayı önlüyor ve yumuşak, düzgün hızlanma ve frenlemeyi sağlıyor.

Tüm modeller için çeşitli seçenekler

Lastik tekerlekli silindirlerin her pazara ve uygulamaya mükemmel olarak donatılmaları için HAMM HP serisinde çeşitli seçenekler sunuluyor.

HP serisinin tüm modelleri için mevcut olan ısı etekleri, lastik tekerlekli silindirlerde her zaman klasik bir donanım olmuştur. Ancak, gaz yerine yakıt deposundaki mazotla çalışan lastik ısıtıcı, HP serisindeki önemli bir yenilik. Böylece yüksek masraflı olan taşıma işlemi ve uzun süren tüp değiştirmeler tamamen ortadan kalkmış oluyor. Bu çözüm ile HAMM ayrıca bir tehlike kaynağını da ortadan kaldırıyor. Zira açıkta bir alev olmadığı için yağ veya katkı maddesi ile temas halinde tutuşma riski bulunmuyor.

Yeni lastik ısıtıcının diğer önemli bir özelliği de otomatik sıcaklık ayarıdır. Minimum ve maksimum değer seçimi yapıldıktan sonra kumanda sıcaklığı bu aralıkta tutuyor ve operatör mevcut sıcaklığı ekrandan görebiliyor. Ayrıca lastik ısıtıcı makinenin ağırlaştırılmasını etkilemiyor. Dolayısıyla makineyi bundan bağımsız olarak azami istiap haddine kadar kullanmak mümkün oluyor.

Yenilikçi katkı maddesi püskürtme sistemi

İşlenmesi oldukça zor özel asfaltı dökerken, yüksek kaliteli sıkıştırma için lastiklere yapışmayı önleyen katkı maddesinin püskürtülmesi büyük önem taşıyor. Katkı maddesi püskürtme sistemini tamamen yeniden tasarlayan HAMM, kullanım kolaylığı ve en yüksek sıkıştırma kalitesi için en uygun ön koşulları yaratıyor.

Katkı maddesi konsantresinin önceden karıştırılmasını gerektirmeyen, zaman tasarruflu konsantre ikmaline öncelikle dikkat edilmesi gerekiyor. Dozaj daha sonra operatör mahallinden farklı kademelere göre ayarlanabiliyor. Böylece uzun süre ayrışma olmaksızın, en uygun karışım oranında su ve yapışmayı önleyen katkı maddesi otomatik olarak karıştırılıyor. Operatör doluluk seviyesini kumanda tablosundaki gösterge üzerinden her an izleyebiliyor. Bununla birlikte operatör kabininden her an sudan katkı maddesine geçiş yapmak da mümkün olabiliyor.

Esnek ağırlaştırma kavramı

Tüm HAMM HP Serisi lastik tekerlekli silindirlerin çalışma ağırlıkları, kolayca ve esnek olarak ön üretimli ilave ağırlık plakaları, operatör kabininin altındaki bölmeye üst üste yerleştirilerek ayarlanabiliyor. HP Serisini her işe mükemmel ağırlıkta çabucak hazırlayabilmek için HAMM akıllı bir ağırlaştırma kavramı geliştirdi. Bu, kullanıcıların atölyelerinde veya şantiyelerinde bile farklı çalışma ağırlığına geçişine olanak sağlıyor.

Bu kavramın merkezinde, lastik tekerlek takımlarının arasında, operatör kabininin altında bulunan geniş ağırlık hücreleri ve raflı, altı açık bir şasi bölmesi bulunuyor. Yükleme ve boşaltma az bir kuvvetle yapılabiliyor. Örneğin forklift ile ön üretimli çelik, magnetit veya beton ağırlıklar altı açık şasiden içeri sürülebiliyor veya dışarı çıkarılabiliyor. HAMM bu amaçla çeşitli ebatlarda ağırlık takımı seçenekleri sunuyor. Bunlar farklı ağırlıkların elde edilmesini sağlıyor. Ayrıca müşterinin sonradan kendisinin ağırlaştırma yapabilmesi için 2 metreküplük geniş bir ağırlaştırma hücresi seçeneği de bulunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina