Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - YENİ CASE CX750D ME İLE MADENLERDE YÜKSEK PERFORMANS
YENİ CASE CX750D ME İLE MADENLERDE YÜKSEK PERFORMANS

YENİ CASE CX750D ME İLE MADENLERDE YÜKSEK PERFORMANS

Türkiye’nin son derece zorlu ve çetin çalışma koşullarına sahip maden, mermer ve taş ocakları; yüksek dayanım, performans ve verimlilikle birlikte sahibine ve operatörüne güven veren iş makinelerini zorunlu kılıyor. İşte bu noktada, Case markası da beklenen ihtiyaçların ideal ve optimum bir şekilde konumlanmış olduğu, Faz V egzoz emisyon standardına sahip yeni D Serisi ekskavatörleriyle sahaya ve kullanıcılarına güven veriyor.

CASE’nin 2023 yılı itibariyle Türkiye pazarına sunduğu, 75 ton sınıfındaki yeni CX750D ME model paletli ekskavatörlerin, üretkenliğin ve maksimum performansın ön planda olduğu tüm zorlu çalışma şartlarında, müşterilerin ve operatörlerinin vazgeçilmezi olarak günbegün kendini ispat etmeye ve kullanıcılarının her zaman yanında olmaya devam ettiği belirtiliyor.

Çevreci Faz V motorla birlikte yüksek performans, üstün verimlilik!

Yeni CX750D ME model paletli ekskavatörlerde, güvenilirliği kanıtlanmış olan 512 beygirlik güce sahip Isuzu motorlar kullanılıyor. Faz V güncel emisyon standardına sahip yeni CX750D ME model paletli ekskavatörler, üstün performansı ve yüksek verimliliği daha çevreci ve temiz bir teknolojiyle birlikte sunuyor.

Geliştirilmiş hidrolik pompa sistemi sayesinde daha da arttırılmış üstün performans ve seri iş çevrim süreleri sunuyor. Yakıt enjeksiyon sisteminde yüksek basınçlı common rail teknolojisini kullanan gelişmiş teknolojiye sahip motoru; hava emiş sistemi intercooler entegreli turbo şarj ünitesinden oluşuyor. Yakıtın yüksek basınçta sıkıştırılması ve turbo şarj ünitesi sayesinde oksijen derişiminin arttırılmasıyla, yüksek motor gücü ve düşük yakıt tüketimi elde edildiği belirtiliyor. Bu sayede kullanıcılarına daha düşük yakıt tüketimiyle birlikte daha verimli ve yüksek performans vadediyor.

Standart otomatik rölanti sistemi ile makinenin faaliyet durumunu joystick hareketlerinden algılayabilen yeni D Serisi paletli ekskavatörler, belirli bir süre sonunda motoru rölanti devrine çekerek, yakıt tüketimini azaltıyor. Benzer şekilde otomatik motor durdurma fonksiyonu sayesinde operatör makineyi belirli süre çalışır halde rölanti devrinde hareketsiz bıraktığında, motor otomatik olarak kendini kapatarak, gereksiz yakıt tüketiminin önüne geçiyor.

Otomatik (A), Ağır (H) ve SP (Hız Öncelikli) olmak üzere 3 farklı çalışma modu sayesinde operatör, uygulama koşullarının gerekliliklerini karşılayan uygun çalışma modunu seçerek ideal üretkenliği ve yakıt tasarrufunu elde edebiliyor.

CIHS ile ekstra yakıt ekonomisi

Case Akıllı Hidrolik Sistemi (CIHS) bulunan, gelişmiş hidrolik pompa teknolojisi sistemiyle güçlü ve çevik hidrolik hareket kabiliyetiyle birlikte 4 ayrı hidrolik tasarruf fonksiyonu sayesinde yakıt ekonomisine katkı sağlıyor.

 Hidrolik yağ akışını elektronik olarak kontrol ederek motorun aşırı yüklenmesini önleyen tork kontrolü

 Bom indirme işlemlerinde ve kule dönüş esnasında motor hızını düşürerek yakıt tasarrufunu arttıran Bom Ekonomi Kontrolü

 Kule dönüş esnasında en ideal hidrolik yağ akışı ve basıncı sağlayarak hidrolik güç dağılımını optimize eden Kule Dönüş Tahliye Kontrolü

 Kazma ve tesviye işlemleri sırasında otomatik hidrolik basınç ayarı sağlayan ve yakıt sarfiyatını azaltarak operatör için daha üstün bir kazı kontrolü yaratan Levye Hareket Kontrolü

Ayrıca bom aşağı hareketiyle birlikte yağ akışını arm’a aktararak arm’ın daha hızlı açılmasını sağlayan ve güçten tasarruf ederek düşük yakıt tüketimi sunan Bom Yağ Rejenerasyonu fonksiyonu sunuluyor.

Yüksek dayanım, arttırılmış güvenilirlik

Yüksek dayanım ve uzun ömürlü kullanım sunacak şekilde tasarlandığı vurgulanan yeni CX750D ME model paletli ekskavatörler, güçlendirilmiş ve özel tasarımlı bom ve arm yapısına sahip bulunuyor. ‘Mass Excavation’ olarak tanımlanan ve ağır hizmet iş tipleri ve uygulamaları için birebir tasarlanmış, ekstra güçlendirilmiş bom ve arm yapısını sunuyor. Bom bağlantı uçlarında döküm çelik kullanılırken, kalınlığı standart bom ve armlara göre daha arttırılmış. Arm ve bom içerisine kaynaklanan ekstra iç destek plakaları sayesinde, ağır iş kazılarında bom ve arm üzerine gelen yoğun gerilimleri ve stresleri mükemmel bir şekilde karşılayarak sönümlüyor. Güçlendirilmiş kova bağlantı kulakları ile zor kazı ve sökü çalışmalarında önemli gerilim sönümlemesi sunuyor.

Kazıcı grubu üzerindeki tüm bağlantı noktalarında (kova bağlantısı hariç), EMS burçlar standart olarak kullanılıyor. Sarı pirinç bilezik üzerine gömülü katı bir yağlayıcı madde burç yüzeyinde yağlayıcı bir katman oluşturarak, metallerin birbirine sürtmesini önlüyor. Bu teknoloji burç ve pimlerin kullanım ömrünü uzatırken, gresleme aralıklarının da daha uzun olmasını sağlıyor. Açılır-kapanır (RTC) özellikli palet yapısı sayesinde, daha kolay ve hızlı nakliye operasyonları sunarak her türlü çalışma koşullarında, güvenlikten ödün vermeden seri ve maksimum üretkenlikte iş çıkarılmasına imkân sağlıyor.

Hidrolik ters fan özelliği sayesinde tozlu ortamlarda, operatörün ihtiyaç duyduğu koşullarda devreye girerek, daha verimli bir radyatör temizliği sunuyor ve böylece makine verimliliğini daha da arttırıyor. Aynı zamanda yakıt tasarrufuyla birlikte bakım süreleri kısaltılıyor. Daha kolay temizlik, erişilebilirlik ve verimli soğutma işlemleri için radyatörler yan yana konumlandırılmış durumda bulunuyor.

Üstün konfor, arttırılmış ergonomi

CX750D ME paletli ekskavatörlerin kabinlerinde bulunan birçok ergonomik ve teknolojik özellik, uzun süreli çalışmalarda operatörün konforunu maksimum seviyede tutmayı hedefleyerek geliştirilmiş. Tamamen ayarlanabilir koltuk ve ergonomik joystickler ile operatör uygun kullanım pozisyonunu kolaylıkla belirleyebiliyor ve optimum çalışma ortamına sahip oluyor.

Yüksek soğutma performansına sahip dijital klima her iklim şartında yüksek konfor sağlıyor. 5.7” renkli LED operatör ekranı sayesinde, operatör birçok veriyi anlık olarak ekran üzerinden izleyebiliyor. Kırıcı debi ayarını seçebiliyor ve standart olarak sunulan arka ve sağ yan kameralar ile çalışma sahasına çok daha iyi hâkim olabiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina