Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - YENİ KIRMIZI YANMAR’A İZMİR’DEN TAM NOT GELDİ
YENİ KIRMIZI YANMAR’A İZMİR’DEN TAM NOT GELDİ

YENİ KIRMIZI YANMAR’A İZMİR’DEN TAM NOT GELDİ

Dünyanın önde gelen mini ekskavatör ve mini yükleyici üreticilerinden Japon Yanmar, yeni seri ürünleriyle pazarda sektörde adından söz ettiriyor. Tüm dünya ile aynı zamanda ülkemizde de yapılan değişiklikle, makineler “Yanmar Kırmızısı” rengine dönüştü. Yeni seri mini ekskavatörler gerek teknolojisi gerekse performansıyla kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılanıyor.

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde 13 yıldır hafriyat işleri yapan Tolgahan Özavcı, Yanmar markasıyla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti gizlemiyor. “Yanmar mini makinede son nokta” diyen Özavcı, “Tüm markaları gezdim. Ucuz olarak başka markalara gittim. Derken bir arkadaşımın vasıtasıyla Yanmar’ı tanıdım. Sonrasında Yanmar’ın, bu mini makinelerin motorlarını ürettiğini öğrendim. Yani motor üretiyorsa mini olarak da iyidir diye düşündüm” dedi.

Özavcı, sektörde hafriyat ve inşaat işi yapan diğer firmalarla da görüştüğünü ifade ederek, “Sonrasında arkadaşımın Yanmar marka makinesini kullandım, çok memnun kaldım. Diğer arkadaşlarımızın farklı marka mini makinelerini de kullandım, test ettim. Ölçtük, tarttık derken gün geldi Yanmar ViO17 aldık” şeklinde konuştu.

Makinenin gücünden duyduğu memnuniyeti belirten Özavcı, “Benim büyük makinalarda alıştığım konforu ve gücü sunuyor. Diğer makinalar güç olarak Yanmar’a göre biraz daha geride kalıyor. Yanmar’da bu tam oturmuş. Güç olarak 2 tonun üzerinde bir makine gücü alıyorsunuz. Bu da sizi mutlu ediyor. Yani bu makine mininin yapılabileceğinin sonunu yaptığını düşünüyorum” dedi.

Konfor ve performans farkı

Mini makinede hızın önemine değinen Özavcı, Yanmar’ın hızı ve performansından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kullanıcı dostu tasarımı ve operatör konforunun altını çizdi. Özavcı, “Koltuk, her bedene göre ayarlanabiliyor. Genişlik ve rahatlık çok iyi. Bu kadar konforlu olması çok hoşuma gitti. Bakım kolaylıkları var. Kilitleri olsun, parçalara erişim olsun çok kolay. Makinede her şeyi düşünmüşler ve yapmışlar” şeklinde konuştu.

Performansa dikkat çeken Tolgahan Özavcı, “Yürüyüş de çok hoşuma gitti. Yeni modellerde yürüyüşü pedalların dışında düğmeli yapmışlar. Kırıcıyı joysticke koymuşlar. Palet açma kapamaları kullanmak çok güzel. Açık bir makina. Yani suya dayanıklı bir makina. Elektroniği bu kadar fazla olacak ve bunu korumak önemli bir mesele. Yanmar bu konuda da çok iyi yapmış” diye konuştu.

“Koparma Kuvveti Mükemmel”

Yanmar’ın güçlü motoru ve yüksek koparma gücü ile rakiplerine kıyasla avantaj sağladığının altını çizen Özavcı, “Yürüyüş hızını beğendim. Koparma kuvveti zaten çok iyi. Benim mini makinede Yanmar’ı tercihimin önemli nedenlerinden biri de koparma kuvvetidir” dedi.

Bundan önce farklı marka makinaları kullandığını belirten Özavcı, “Bulunduğumuz bölgedeki toprak, kırmızı topraktır. Yazın bu toprağı alamazsınız. Yanmar’da kırmızı toprakta kanal açtım. Ve performansından çok memnunum. Onun için Yanmar’ı tercih ettim” ifadelerini kullandı.

“Yanmar kesinlikle en az yakan makine”

Yanmar mini ekskavatörlerin yüksek kalitesinin, teknoloji ve detaylarında gizli olduğunu kaydeden Özavcı, yakıt veriminden silindir korumasına, koltuk kalitesinden operatör konforuna, hızından sağlamlığına, pek çok yönüyle rakiplerine kıyasla avantaj sağladığını ifade etti.

Makinesinin yakıt açısından da son derece ekonomik olduğunu kaydeden Özavcı, “Bunu ben test ettim. Yanmar kesinlikle en az yakan makina. Motoru Yanmar olup da başka marka makinelerle de kıyasladım. Yanmar’ın kendi makinesinin daha az yaktığını gördük. Yakıt tüketimi en düşük makinalardan biridir diyebilirim. Bu da bizim açımızdan çok önemli bir avantajımız” diye konuştu.

Detayların önemine işaret eden Tolgahan Özavcı, standart donanımın sunduğu avantajlara değinerek, “Yanmar’da piston korumaları beni cezbetti. Piston koruması standart, hepsinde var. Benim için çok önemli bir konu. Bir pistonun çizilmesinin ne kadar zorluklar çıkardığını iyi biliyorum. Yanmar bize bunu standart olarak sunmuş, çok teşekkür ederiz. Makineyi birçok şeyden koruyor” dedi.

Garanti süresine de değinen Özavcı, “Garanti süresinin 3 yıl olması da beni şaşırttı. Sektördeki garanti süresi genelde 2 yıl veya 2.000 saat şeklinde oluyor. Makineyi alana kadar bunu ben de bilmiyordum. Sonrasında güzel bir sürpriz oldu” şeklinde konuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina