Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Yerli platform üreticisi ELS Lift’ten yeşil dönüşüm hamlesi
Yerli platform üreticisi ELS Lift’ten yeşil dönüşüm hamlesi

Yerli platform üreticisi ELS Lift’ten yeşil dönüşüm hamlesi

ELS Lift gerek yüksek verimliliği gerekse çevre dostu olması sebebiyle dünya genelinde talebi her geçen gün artan elektrikli personel yükseltici platform talebine kayıtsız kalmadı. İlk olarak 2020 yılında e-serisi akülü makaslı modellerini piyasaya sunan firma, 2021’in son çeyreğinde engebeli arazi tipi akülü platformu olan RT12-E’nin tanıtımını yaptı. 2025 yılına kadar tüm ürün hattında yeşil dönüşüm hedefleniyor.

2008 yılından bu yana Bursa’daki fabrikasında personel yükseltici platform üretimi yapan ve Türkiye’nin global ölçekteki öncü markası olan ELS Lift, tüm ürün kategorilerinde yeşil dönüşüme başladığını duyurdu.

Dönüşümün ilk atağı: e-Serisi makaslı platformlar

Ürün gamında yer alan diğer makaslı personel yükseltici platformlardan farklı olarak ELS Lift, e-serisi makinelerinde tamamen elektrik yürüyüşlü özelliği ile öne çıkıyor. Olası sızıntıların önüne geçmek üzere geliştirme çalışmaları yapan firma, yüzde 80-90 oranında hidroliği azaltarak ihtiyacı olan gücü elektriğe dönüştürdü. Makine üzerindeki hidrolik sistem sadece direksiyon ve tekerlekleri komuta ediyor. e-Serisi modelleri; efektif çalışma, bakım gerektirmeyen aküler, yürüyüş esnasında daha az enerji tüketimi ve bakım kolaylığı gibi özellikleriyle de ilgi çekiyor.

Türkiye’nin ilk akülü elektrikli engebeli arazi platformu: RT12-E

2023 yılı içerisinde seri üretime alınması planlanan Türkiye’nin ilk elektrikli engebeli arazi platformu RT12-E, tüm iş süreçlerini yeniden yapılandıran yeşil dönüşüm stratejisine uygun olarak güç kaynağını elektrikten sağlayan ve sıfır emisyonlu bir makine olarak geliştirildi.

Sıfır emisyon özelliğinin sunmuş olduğu iç mekân kullanımına uygun oluşu ile öne çıkan RT12-E’nin, rakiplerine oranla daha yüksek kapasite sağlayan platform genişliğinin daha fazla olması özelliğiyle hem iç hem dış alanlarda yüksek verimlilik sağladığı belirtiliyor. Pazarda genellikle opsiyonel olarak sunulan hızlı şarj özelliği ve denge ayakları bu üründe standart olarak sunuluyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina