Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - ZF, ürün yenileme ile yüzde 90’a varan tasarruf sağlıyor
ZF, ürün yenileme ile yüzde 90’a varan tasarruf sağlıyor

ZF, ürün yenileme ile yüzde 90’a varan tasarruf sağlıyor

ZF Aftermarket, 23-25 Haziran tarihlerinde Amsterdam'da yenileme (ReMan) sektöründeki dünyanın önde gelen uzmanları için düzenlenecek olan ReMaTec 2019 fuarında yenilenmiş ürün portföyünü tanıtmasının yanı sıra ürün yenileme süreçlerinde elde ettiği başarı hikayesini de anlatacak.

ZF, çevreyi korumak ve kaynakları etkin kullanmak amacıyla başlattığı ürün yenileme (Re-Man) kapsamında fren, şanzıman, direksiyon sistemi veya tork konvertörlerinden oluşan geniş bir araç bileşen yelpazesiyle, 15 farklı lokasyonda orijinal ekipman kalitesinde yeniliyor.

Sürdürülebilir ve çevreci üretimde kaydedilen başarılan için verilen altın “Beşikten-Beşiğe” sertifikası (Cradle to Cradle) ile geçmişte birkaç kez ödüllendirilen ZF, en son Bielefeld şubesi ile Sachs debriyaj baskı plakalarının yenilenmesindeki başarısından dolayı bu sertifikaya layık görüldü. Merkezi Oakland/Kaliforniya'da bulunan Beşikten-Beşiğe Ürün İnovasyon Enstitüsü standartlarına göre, üreticiler bu sertifikayı almak için ürünlerindeki malzemelerin yaklaşık %95'ini yeniden kullanması gerekiyor.

ZF Aftermarket, Çek Cumhuriyeti'ndeki Frýdlant lokasyonunda da önemli bir başarı göstererek, 1999 yılındaki kuruluşundan bu yana tesisinde 4.000.000'dan fazla fren kaliperi ya da bir diğer deyişle iş günü başına yaklaşık 766 fren kaliperi yenilendi. Avrupa ve EEMEA Operasyonları ve Yenileme (Re-Man) Direktörü Jirka Horvath, “Galler Bölgesinde Wrexham şehrindeki yenileme tesisimizle, ZF Aftermarket tesislerinde üretilen fren kaliperleri sayısında her yıl yeni bir rekor kıracağız” diyor.

Yenileme: Endüstriyel standart süreci

Yenileme süreci, eski parçaların atölyede araçtan sökülmesiyle başlıyor. ZF Aftermarket uzmanları, ürün yenileme noktalarına gelen parçaları inceleyip değerlendirdikten sonra söküyor ve temizliyor. Hasarlı parçalar ayrıldıktan sonra çevreye zarar vermeden elden çıkarılıyor ya da geri dönüştürülüyor. Montaj sırasında, ZF Aftermarket teknisyenleri, hasarlı ve eksik parçaları orijinal ekipman kalitesindeki yedek parçalarla değiştirdikten sonra gerekirse yazılımı da güncelliyor. Mevcut teknolojinin orijinal ekipmandan daha gelişmiş olduğu durumlarda, orijinal ürün kalitesinde küçük sapmalar olduğu durumlarda ise teknik bir yükseltme (upgrade) işlemi yapılıyor. Son olarak, bileşen yedek parça olarak kullanılmak üzere yeni bir garantiyle yedek parça pazarına sunuluyor.

ZF Yedek Parça Satış Bölümü Üretim Müdürü Erik Naumann: “Bu sürecin endüstriyel bir standart olduğunu ve onarım işi olmadığını vurgulamak için “yenileme” (Re-Man) diyoruz. Sınırlı doğal kaynaklara olan talebi, yenileme programımız sayesinde yeni ürün imalatına kıyasla %90 oranında azaltabiliyoruz. Ayrıca üretimde tüketilen enerjide de yaklaşık %90 oranında tasarruf sağlıyoruz. Bu sürdürülebilir enerji ve malzeme tasarrufu ile çevre ile uyumlu bir mobilite elde edilmesinin yanı sıra kişisel CO2 ayak izi oranı da düşürülmüş oluyor.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina