Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - ZF’den inşaat makineleri için yeni şanzıman BASICPOWER
ZF’den inşaat makineleri için yeni şanzıman BASICPOWER

ZF’den inşaat makineleri için yeni şanzıman: BASICPOWER

İş makinelerinin özel çalışma koşullarında dahi üstün bir konfor seviyesi sunacak özelliklerde geliştirilen ZF’nin yeni şanzıman teknolojisi, yüksek dinamiğinin yanı sıra düşük hızlarda yüksek tork sağlıyor.

Konfor, sürüş dinamikleri, maliyet azaltma ve yakıt tasarrufuna dair gelişen ihtiyaçlar, Çin’de daha verimli tahrik sistemlerine yönelik talebi artırıyor.

ZF, mevcut ürünleri ve pazara uyarlanmış yeni gelişmeleriyle hem yerel hem de uluslararası müşterilere destek olmak amacıyla özellikle off-road pazarı için, Çin'de satış, uygulama, servis ve mühendislik uzmanlarından oluşan tam zamanlı bir ekip oluşturarak, bu yenilikçi ürünleri sayesinde, pazarlardaki kalıcı değişimi değerlendirerek aktarma organları teknolojisinde sektördeki konumunu güçlendirdi.

Lastikli yükleyici ve greyder şanzımanlarındaki pazar konumunu güçlendirecek

ZF'nin yeni şanzımanı BASICPOWER ile mevcut WG 200 ürün serisi daha da güçleniyor. Yeni şanzıman, köklü ERGOPOWER teknolojisine dayanmaktadır. Bu yeni neslin, firmanın lastikli yükleyici ve greyder şanzımanlarındaki pazar konumunu güçlendireceği belirtiliyor. Bu nedenle, ERGOPOWER bileşenlerinin eşzamanlı olarak makul ve en uygun maliyetlerle yerelleştirilerek mümkün olan en yüksek standardizasyonun elde edilmesinin amaçlandığı belirtiliyor. Dört ve altı vites seçeneklerine sahip olan yeni şanzıman standart olarak tek PTO ya da isteğe bağlı olarak çift PTO ile kullanılabiliyor.


Yeni çözümün sunduğu avantajlarda amacın, ZF'nin ürün portföyündeki yüksek hat bileşenlerinden yola çıkarak mevcut WG 200'e kıyasla yeni şanzımanı daha da büyütmek ve geliştirmek olduğu ifade ediliyor. Bu yükseltilmiş teknoloji sayesinde, pratik uygulamalarda daha yüksek çekiş eforu ve hız konusunda kesin kriterler ve bunun yanı sıra akıllı ve verimli bir vites değiştirme stratejisi ile daha yüksek bir performans seviyesi elde edildiği vurgulanıyor. Geliştirilen vites kademeleri ve minimize edilen sürtünme kayıpları sayesinde yakıt tüketimi de azaltılıyor. Azaltılmış gürültü seviyesi ve geliştirilmiş otomatik mod ile mevcut pazar standardına kıyasla daha yüksek bir konfor sağlanıyor. Kullanıcılar, bu inovasyondaki sağlam tasarım sayesinde kolay bir bakım ve uygun toplam sahiplik maliyeti gibi avantajlar da elde ediyor.

ZF şanzıman yönetimi alanındaki trendleri de belirliyor. Yeni ERGOCONTROL II ünitesi, daha geniş ve özelleştirilmiş bir işlevsellik sunan tekli araç içi hidrolik kontrolünü teknik şanzıman yönetimi ile birleştiriyor. Çin'de tasarlanan ve üretilen bu yeni teknolojinin hem üreticiler hem de kullanıcılar için konfor sağlayarak ZF'nin pazardaki konumunu güçlendireceği belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina